Lördag Lör 26 Mars Mar
Måndag Mån 28 Mars Mar
Onsdag Ons 30 Mars Mar
Fredag Fre 1 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Söndag Sön 10 April Apr
Tisdag Tis 12 April Apr
Torsdag Tor 14 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Måndag Mån 25 April Apr
Onsdag Ons 27 April Apr
Fredag Fre 29 April Apr
Söndag Sön 1 Maj Maj
Onsdag Ons 4 Maj Maj
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Onsdag Ons 14 September Sep
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep

Stephan ”Lillis” Lundh inför Luleå Hockey-HV71

30 januari 2021 09:31
INFÖR

På lördagen spelas säsongens tredje möte mot Luleå Hockey. ”Lillis” Lundh är tydlig vad han vill se från HV71 i Coop Norrbotten Arena: ”Samma energi och kampvilja som i den tredje perioden mot Växjö”.


HV71 förlorade mot Växjö på torsdagskvällen med 2-4, men trots förlusten fanns en del positiva inslag i matchen när nu HV71 åker till Luleå för bortamatch på lördagskvällen.

– I tredje perioden är vi där vi vill vara. Vi skapar mycket chanser och sätter hårt tryck mot Växjö men vinner inte riktigt pucken framför en duktig målvakt. Jag är lite irriterad över starten och tycker att vi var ljumna i prestationen i första perioden. I den andra perioden tycker jag att linan med Kokkonen, Wennlund och Sandberg håller oss kvar i matchen med sitt aggressiva spel och energi. Sedan gör Växjö några bra prestationer inte minst i powerplay, men jag tycker vi har fler heta chanser med skott i ribba och stolpen men tyvärr saknade vi det lilla extra igår, säger Stephan ”Lillis” Lundh, tränare i HV71.

Matt Donovan gjorde sin första match i HV-tröjan och blev också målskytt i matchen efter sin kvittering till 2-2 i andra perioden. Tränaren Stephan Lundh var nöjd med vad han fick se av nyförvärvet.

– Jag tycker han såg riktigt bra ut och lika bra som vi förväntade oss. Han fick också göra ett fint mål. På grund av att Johannes Kinnvall fick utgå kastades han in i hetluften och fick spela mycket, men klarade av det på ett fint sätt. Jag tror inte han kastade bort en enda puck.

Lördagens möte med Luleå är säsongens tredje. Lagen har varsin seger och senast vann HV71 med 5-1 hemma i Husqvarna Garden.

– Det gäller att klara av Luleås intensiva press när vi börjar våra urspel. Vi behöver vara snabba i den första aktionen och vinna kampen framför båda målen. Kamplusten från tredje perioden mot Växjö ska vi ta med oss till Luleå. Vi ska vara giriga på att vinna.

Mot Luleå blir det några justeringar i truppen jämfört med hur det såg ut i torsdags mot Växjö.

– Emil Johansson och Emil Andrae är tillbaka i laget och Anton Karlsson har lämnat. Johannes Kinnvall fick en fotskada mot Växjö och i nuläget vet vi inte när han kan vara tillbaka, men jag räknar inte med Johannes på ett tag. I övrigt är samma killar redo som mot Växjö.