Stephan Lundh inför Djurgården borta
Publicerad: 2018-12-19
INFÖR
Idag väntar den första av fem matcher som återstår av hockeyåret 2018. Först ut är tabellsjuan Djurgården i Stockholm på onsdagskvällen. Med spelare borta för bl.a JVM-spel gör att tre juniorer får chansen: "Jag tycker det är en utmärkt match för dom här unga spelare att komma in och visa vad dom går för" säger "Lillis" inför matchen.

Efter en tids uppehåll är det återigen dags för match i SHL när HV71 åker till Stockholm på onsdagseftermiddagen, och huvudtränare Stephan Lundh ser tillbaka på en bra träningsvecka inför kvällens omstart:

– Det har varit en mycket bra vecka. Vi har jobbat med det mesta faktiskt, men främst det offensiva spelet. Vi behöver få upp effektiviteten där. Vi tycker vi har hamnat i bra lägen men därifrån måste vi bli vassare. Powerplay och boxplay har vi också lagt fokus på.

Ikväll väntar alltså Djurgården på Hovet. Två lag som kommer från förlust innan uppehållet. Djurgården förlorade i Luleå med 1-4 och HV71 föll i Mora med 1-2. Lagen har stött på varandra en gång tidigare under säsongen. Det var tidigt i oktober då Djurgården vann med 3-1 i Kinnarps Arena.

– Det ska bli kul att möta Djurgården igen, det är ett lag som lever mycket på sin fart och fysik. Jag tycker vi är nog så bra som dom och jag tror det kommer passa oss. Vi gillar att spela med fart och det gäller att vi visar från första bytet att vi kan bestämma där uppe, även om det är i deras hall. Vi måste vara på 100% av vår förmåga och många måste upp på personbästa. Vi har gjort en del bra insatser på slutet, men det finns fortfarande en del att kräma ur. Det krävs ett bra försvarsspel och spets i offensiven, fortsätter ”Lillis”.

Tabelläget är fortsatt tufft för HV71 som ligger kvar på elfte plats, men det skiljer endast två poäng upp till tian Skellefteå och åtta till tabellsexan Frölunda över slutspelsstrecket.

– Vi vet om att det enda vi kan påverka är oss själva. Vi måste ta poäng. Det är så klart inget roligt att läsa att vi ligger elva, men det är tight i tabellen. Vi vill till en mer behaglig tillvaro högre upp. Därför är varenda match livsviktig för oss.

Hur ser läget i laget ut inför kvällens match?
– Vi har kunnat köra på med alla, men tyvärr insjuknade Mattias Tedenby nu på morgonen. Christoffer Persson är avstängd och David Gustafsson och Martin Fehérváry är på JVM. I övrigt är Thörnberg och Sandberg borta sedan tidigare.

– Max Wennlund, Anton Heikkinen och William Fransson från J20 följer med upp. Det är killar som har varit med oss tidigare och de har det moderna spelet i sig. De är Snabba på ”rören” och bra på att stoppa in näsan när det hettar till. Jag tycker det är en utmärkt match för dom här unga spelare att komma in och visa vad dom går för, avslutar ”Lillis”.

Martin Unander