HV71 tog fjärde raka segern
Publicerad: 2018-12-30
MATCH
HV71 tog sin fjärde raka seger efter att ha besegrat Örebro med 3-1 på bortaplan. Max Wennlund, Sebastian Wännström och Robin Figren nätade för HV71 och Jonas Gunnarsson storspelade i HV-målet.

HV71 inledde med ett powerplay tidigt i matchen och skapade några riktigt farliga lägen, men utdelningen uteblev. Hemmalaget hade bättre utdelning och kunde ta ledningen i sitt powerplay några minuter senare. Det blev också periodens enda mål.

– Vi är två sekunder sena hela tiden och kuggar inte i forechecken. Vi måste upp några nivåer, sa Markus Ljungh i Cmore efter första perioden.

HV71 lyfte upp spelet lite i inledningen av andra perioden. Det gav också utdelning. Max Wennlund kunde kvittera Örebros ledning med sitt första SHL-mål och kort därefter gav Sebastian Wännström HV71 ledningen med 2-1. Mattias Tedenby drev upp pucken och droppade fint till formstarke Wännström som satte pucken bakom Örebro-målvakten.

– Vi gör det bra första fem minuterna i perioden, men sedan tappar vi lite, sa målskytten Max Wennlund i Cmore efter period två.

Örebro hade mycket av spelet i den tredje perioden, men Jonas Gunnarsson storspelade i HV-målet. I slutet av perioden hittade Markus Ljungh Robin Figren med en delikat passning som kunde sätta 3-1. Det blev också matchens sista mål och HV71 tog sin fjärde raka seger.