• Huvudsponsorer

Lillis inför kvällens match mot Skellefteå AIK

5 oktober 2017 15:40
INFÖR

HV71 är inne i en period av bortamatcher och inför kvällens match är två av fem bortamatcher avklarade. Båda de tidigare har slutat med HV-seger och nu siktar laget på att ta även en tredje trepoängare när man möter Skellefteå AIK.


Efter lunch satte sig HV71 på flyget mot Skellefteå för säsongens sjunde match i SHL och det är ett HV71 som åker till Västerbotten med fem segrar på de sex första matcherna.

– Det blir enormt kul att ta sig an Skellefteå. De är ett skickligt lag med många duktiga spelare, inte helt olikt Trinec, som vi mötte i CHL i tisdags. Vi börjar samtidigt närma oss dit vi vill vara spelmässigt, med ett snabbt anfallsspel och ett bra försvarsspel, säger Stephan ”Lillis” Lundh.

Vad blir nycklarna för HV71:s del till kvällens match?

– Vi måste fokusera på vårt spel. När vi spelar som bäst måste motståndaren anpassa sitt spel efter oss och det är så vi vill ha det. Vi vill ha mycket tid i anfallszon och aktiva forwards som vill ha pucken.

Efter matchen ikväll flyger HV71 till Mora där laget imorgon tränar inför matchen på lördag.

– Det är roligt att åka på turné och vara tillsammans några dagar. Skellefteå känner vi till bra, men Mora blir en ny bekantskap för oss och de har inlett bra.

Inför dagens match meddelade Johan Hult att Isac Brännström lånas ut till Tingsryd samtidigt som Tom Hedberg återvänder från Oskarshamn. I övrigt är skadeläget påväg att ljusna för HV71.

– Christoffer Persson och Kevin Stenlund närmar sig spel men är inte redo till dessa två matcherna. Topi Jaakola står över kvällens match men kan förhoppningsvis spela på lördag mot Mora, avslutar Stephan ”Lillis” Lundh.