Juniorkollen: Poängkavalkad av Nordmark
Publicerad: 2022-10-17
JUNIOR
HV71 J18 avslutade veckan med att besegra Troja-Ljungby med hela 7-0 på bortaplan. Matchens gigant blev Eric Nordmark, som stod för hela sex poäng, fördelat på tre mål och tre assist.

J18:
Efter tre raka segrar i J18 Regional Syd skulle segersviten tyvärr ta slut på torsdagen för J18. Efter att Herman Träff sett till att HV71 tagit ledningen med 1-0 hemma mot serieledande Rögle BK i den första perioden, så gjorde gästerna tre raka mål, varav det sista i tom bur, och vände underläge till seger med 1-3 i Husqvarna Garden. Men förlustraden skrevs bara till en match, då revanschen kom redan på söndagen på bortaplan mot Troja-Ljungby.

Det tog endast en minut innan Eric Nordmark gav HV71 ledningen och kickade igång det som skulle bli en poängkavalkad för honom personligen. Efter att ha assisterat till HV:s tredje, fjärde och femte mål, så avslutade han med att sätta dit 6-0 och 7-0 och fullborda sitt hattrick. Anmärkningsvärt är också att Filip Karlsson räddade samtliga 35 skott från hemmalaget och höll sin första nolla för säsongen.

Veckans matcher:
Torsdag 13/10, HV71 - Rögle BK 1 - 3 (1-1, 0-1, 0-1) Söndag 16/10, IF Troja-Ljungby - HV71 0 - 7 (0-3, 0-3, 0-1)

J20:
Efter ett intesivt matchande de senaste veckorna, så spelade J20 endast en match under föregående vecka, i form av ett smålandsderby borta mot IK Oskarshamn. Efter ett tidigt mål i numerärt underläge av hemmalaget, så växlade HV upp och kunde efter mål av Victor Sjöholm och Erik Påhlsson vända på steken. Men trots det stora övertaget spelmässigt så lyckades Oskarshamn kvittera matchen i powerplay med minuten kvar och ta det till förlängning. Där tog det dock endast en minut innan Herman Träff prickade in segermålet och sköt extrapoängen till HV71.

Onsdag 12/10, IK Oskarshamn - HV71 2 - 3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)

U16: HV71:s yngsta representationslag har inlett säsongen 2022/2023 på ett strålande sätt och har efter sex omgångar fortfarande inte förlorat en match. Under den gångna helgen tog laget först emot Karlskrona på hemmaplan under lördagen, där det efter en mållös förstaperiod sprang iväg i den andra. Efter mål av Theo Sonestedt, Filip Alvudd, Kian Alvarsson, Karl Annborn och Melvin Bjursell stod det 5-1 på tavlan inför den sista perioden. Väl där gjorde Frederik Balko och Rasmus Cedervall ett varsitt mål, vilket skrev slutsiffrorna till 7-1.

På söndagen åkte laget sedan till Linköping, där det skulle bli sju nya mål för HV71. Efter mål av Philip Lantz och Kian Alvarsson i den första perioden så stod det 2-2 på resultattavlan, men i mittperioden kom rycket som skulle bli matchavgörandet. Tre raka mål av Philip Lantz, Filip Alvudd och Frederik Balko gjorde att hemmalaget inte lyckades repa sig, utan Oscar Pöyliö och Leo Serup kunde sedan göra sina första mål för säsongen i den sista perioden och se till att slutresultatet skrevs till 4-7.

Lördag 15/10, HV71 - Karlskrona HK 7 - 1 (0-0, 5-1, 2-0) Söndag 16/10, Linköping HC - HV71 4 - 7 (2-2, 1-3, 1-2)