HV71 för alla

15 juni 2020 16:02
PRESSMEDDELANDE

För HV71 är det en självklarhet att ha ett engagemang som bidrar till trygghet för såväl människor som verksamheter, där vår ambition är att stödja och engagera oss i frågor som berör många i samhället. Under åren har flera projekt introducerats med fokus på dessa frågor och nu lanserar vi samlingsnamnet ”HV71 för alla”.


– HV71 är en stark samhällsaktör i regionen och i vår roll vill vi sprida positiva värderingar i linje med vår egen värdegrund. Vi märker också en större efterfrågan från våra partners i att vara med och stötta projekt i samhällsfrågor, säger Agne Bengtsson, klubbdirektör i HV71.

För tre år sedan lanserades ”Gratis Hockeyskola” där alla barn i HV71 och HC Dalen får spela helt avgiftsfritt under åren de är med i hockeyskolan. Antalet deltagare har under perioden ökat från ca 180 till närmare 300.

– Det är oerhört glädjande och projektet har möjliggjorts efter ett fint samarbete med två av våra partners. Vi ser också en tydlig ökning av tjejer som börjar spela hockey och det är viktigt i vår framtida målsättning med fler ungdoms- och juniorlag på flicksidan och ett damlag med en tydlig förankring i regionen.

”HV71 för alla” kommer att vara det gemensamma namnet för alla de frågor i samhället som HV71 engagerar sig i.

– Vi utvecklar vårt arbete i de här frågorna varje år och nu har vi gjort ett varumärkesarbete för att samla alla projekten under ett och samma namn. ”HV71 för alla” är precis den känsla vi vill förmedla. En inkluderande förening där alla ska känna sig välkomna, säger Agne Bengtsson.

Läs mer om HV71:s engagemang i samhället på http://hv71föralla.se