Hundratals HV-fans fick jubla i Scandinavium
Publicerad: 2018-03-03
SHL
HV71 tog en oerhört viktig och skön seger när man besegrade Frölunda Indians med 5-4 efter förlängning inför hundratals HV-fans på plats i Scandinavium.

Det var upplagt för hockeyfest i Scandinavium med hundratals ditresta HV-supportrar och lapp på luckan, något som även spelarna skulle bidra till. Det bjöds på högt tempo och mycket fysiskt spel från första nedsläpp och båda lagen skapade genast ett par kvalificerade målchanser. Med det dröjde nästan halva perioden innan målkalaset drog igång.

Erik Brännström gav HV ledningen med 1-0, snyggt framspelad av David Ullström, men inte ens minuten senare hade Frölunda kvitterat i powerplay. När HV minuterna senare fick chansen att spela sitt första powerplay för dagen så smällde det igen när HV:s främsta målskytt för säsongen, Victor Ejdsell, stänkte upp 2-1 i krysset. Men innan perioden var över så hade hemmalaget återigen kvitterat till 2-2.

HV tog extrapoängen
Mittperioden hann inte bli mer än drygt fem minuter gammal innan Kevin Stenlund slog en fin macka till David Ullström, som trampade in framför mål, rundade målvakten och rakade in 3-2 till HV och sin tredje poäng för dagen. Intensiteten i match avtog något efter HV:s ledningsmål och 3-2 såg ut att stå sig inför den tredje perioden, men när hemmalaget med minuter kvar av perioden fick chansen att spela powerplay igen så lyckades man kvittera för tredje gången i matchen.

Frölunda skulle även ta lednignen för första gången i matchen tidigt i den tredje perioden, återigen efter mål i powertplay. Men det var inte över där, HV tryckte på för kvittering och när drygt sex minuter återstod så bröt Max Wärn in framför mål och lirkade in pucken mellan benen på Frölunda-målvakten till 4-4.

Fler mål blev det inte under ordinarie speltid, även om HV var nära att ta ledningen flera gånger. Matchen gick istället till förlängning och där fick Max Wärn ett friläge som han distinkt stänkte in till 5-4 och fixade extrapoängen till HV71.

Frölunda HC - HV71 4 - 4 (2-2, 1-1, 1-1, 0-1)