Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Tisdag Tis 17 Januari Jan
Fredag Fre 20 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Söndag Sön 29 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Idag 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Tisdag Tis 7 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Onsdag Ons 15 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Fredag Fre 17 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

Jenna Raunio inför AIK borta

9 december 2022 16:30

HV71 Dam spelar på lördagen säsongens hittills viktigaste match, när laget åker till Stockholm för att gästa AIK. "Vi har haft en bra träningsvecka", säger backen Jenna Raunio.


Damerna går fortsatt tungt denna säsongen och har bara en seger under ordinarie tid. På lördagen åker laget till Stockholm för att möta AIK, laget som ligger två poäng före i tabellen och just nu har den sista slutspelsplatsen.

– Det ska faktiskt bli roligt att spela denna matchen, framförallt för att den är så viktig. Vi har haft en bra träningsvecka med bra fokus där vi har jobbat mycket på de sakerna vi är bra på, så förhoppningsvis kan vi ta med oss det in till matchen, säger Jenna Raunio.

16-åringen gör i år sin tredje säsong i HV71:s damlagoch har hittills noterats för åtta poäng, fördelat på tre mål och fem assist. Sin egen prestation är hon hittills nöjd med, men den hamnar lite i skymundan när laget går mindre bra.

– Det är klart att jag är nöjd med min egen prestation hittils, men jag hade faktiskt önskat att laget gick bättre, för min insats bli mindre viktig i detta läget. Men jag försöker att gå in med en bra inställning och spela enkelt och bidra till laget så gott jag kan, både offensivt och defensivt.

Under lördagen väntar som sagt en match mot närmaste laget ovanför i tabellen, AIK, ett lag som HV71 hittills har förlorat båda mötena mot. Men en seger efter ordinarie tid för HV imorgon, skulle innebära att man går om Stockholmslaget och klättrar upp på säker mark.

– Jag tror att vi har en bra chans imorgon, men då måste vi verkligen minimera våra misstag och ge bort pucken till de. De två föregående matcherna har vi inte spelat tillräckligt tigth och gett de mycket yta och tid att vända på oss, vilket måste bli mycket bättre imorgon.