Jenna Raunio inför AIK borta
Publicerad: 2022-12-09
HV71 Dam spelar på lördagen säsongens hittills viktigaste match, när laget åker till Stockholm för att gästa AIK. "Vi har haft en bra träningsvecka", säger backen Jenna Raunio.

Damerna går fortsatt tungt denna säsongen och har bara en seger under ordinarie tid. På lördagen åker laget till Stockholm för att möta AIK, laget som ligger två poäng före i tabellen och just nu har den sista slutspelsplatsen.

– Det ska faktiskt bli roligt att spela denna matchen, framförallt för att den är så viktig. Vi har haft en bra träningsvecka med bra fokus där vi har jobbat mycket på de sakerna vi är bra på, så förhoppningsvis kan vi ta med oss det in till matchen, säger Jenna Raunio.

16-åringen gör i år sin tredje säsong i HV71:s damlagoch har hittills noterats för åtta poäng, fördelat på tre mål och fem assist. Sin egen prestation är hon hittills nöjd med, men den hamnar lite i skymundan när laget går mindre bra.

– Det är klart att jag är nöjd med min egen prestation hittils, men jag hade faktiskt önskat att laget gick bättre, för min insats bli mindre viktig i detta läget. Men jag försöker att gå in med en bra inställning och spela enkelt och bidra till laget så gott jag kan, både offensivt och defensivt.

Under lördagen väntar som sagt en match mot närmaste laget ovanför i tabellen, AIK, ett lag som HV71 hittills har förlorat båda mötena mot. Men en seger efter ordinarie tid för HV imorgon, skulle innebära att man går om Stockholmslaget och klättrar upp på säker mark.

– Jag tror att vi har en bra chans imorgon, men då måste vi verkligen minimera våra misstag och ge bort pucken till de. De två föregående matcherna har vi inte spelat tillräckligt tigth och gett de mycket yta och tid att vända på oss, vilket måste bli mycket bättre imorgon.

Toni Galic
Huvudsponsor
Premiumpartners