Respass i semifinalen
Publicerad: 2021-03-10
Fjolårsfinalisten HV71 är utslagna ur SDHL-slutspelet efter kvällens förlust mot Brynäs i den tredje semifinalmatchen. Matchen slutade 4-0 och Brynäs är vidare till SM-final efter att ha vunnit serien med 3-0 i matcher.

Hemmalaget Brynäs började matchen bäst och satte hög press på HV71 som stressat fick slå undan pucken. HV71 började så sakteliga jobba sig in i matchen och får till några halvchanser. Närmast mål i första perioden var dock Brynäs som skapade flertalet heta chanser.

HV71 får en mardrömsstart på andra perioden. Efter fyra minuter har Brynäs hunnit med att göra två mål. 1-0 kommer genom hemmalagets poängdrottning, Lara Stalder, när hon slår in pucken framför mål. Via samma kedja, i bytet efter ledningsmålet, gör de ytterligare ett mål i ett flygande anfall. Lara Stalder passar in pucken framför mål och en framstörtande Josefin Bouveng stöter in pucken, otagbart för Alba Gonzalo i HV-målet. Brynäs fortsatte att trycka på efter målen och Alba Gonzalo fick jobba hårt i inledningen av andra perioden. HV71 kommer tillbaka in i perioden en aning men Brynäs var det lite hetare laget och gick gick in i slutperioden med en 2-0 ledning.

Ett desperat HV71 jagade reduceringsmål men kallduschen kom tidigt. Fem minuter in i slutperioden kom 3-0 målet för Brynäs, återigen genom Josefin Bouveng. Ett gnetade HV71 försöker återigen komma tillbaka in i matchen och tar även timeout med sju minuter kvar av matchen. I samma veva chansar HV71 och tar ut målvakten, men istället för reduceringsmål, kommer spiken i kistan när Lara Stalder lägger in pucken i tom kasse.

Brynäs vinner välförtjänt matchen med 4-0 och tar således hem hela semifinalserien med 3-0 i matcher.

Brynäs - HV71 4 - 0 (0-0, 2-0, 2-0)