Säsongen över för HV71
Publicerad: 2018-03-14
Slutspel
HV71 förlorade även den andra åttondelsfinalen mot Linköping med 3-2 och är därmed utslagna ur SM-slutspelet 2018. Bill Sweatt och Max Wärn målskytar.

HV71 kom ut klart bättre i den andra åttondelsfinalen jämfört med senast i Kinnarps Arena. Chansmässigt skapade man en del hyggliga chanser framför Jonas Gustavsson i LHC-målet. Initiativet skiftade annars en del under perioden, där HV71 och Linköping var starka under olika delar av perioden.

Efter 16:01 tog hemmalaget ledningen med 1–0. Det var i en spelvändning som Mathis Olimb tog till vara på en retur och kunde slå in ledningspucken i öppet mål.

Med drygt en minut kvar av perioden åkte Lawrence Pilut på en otäck smäll i egen zon och blev liggandes på isen och efter en stund fick Lawrence ledas av isen på bår.

Hemmalaget fick tidigt i den andra perioden möjlighet att spela fem mot tre. Man utnyttjade läget och Chad Billins gjorde 2–0 bakom en skymd Fredrik Pettersson-Wentzel. HV71 krigade sig tillbaka in i matchen och fick utdelning genom Bill Sweatt. Amerikanen sökte Max Wärn på bortre stolpen, men pucken styrdes istället in i mål på en försvarande skridsko till 2–1.

Linköping ökade fyra minuter senare på sin ledning till 3–1. Backen Kristian Näkyvä fick fritt skottläge och satte 3–1 högt bakom Pettersson-Wentzel.

HV71 tryckte på i slutminuterna och David Ullström fick en jättechans till reducering, men Ullström fick inte riktigt ordning på pucken innan Jonas Gustavsson var i position i målet.

– Vi måste göra mål. Vi har bra lägen men vi måste sätta dit pucken, men det är bara att jobba på, det kommer komma, sa Martin Thörnberg till C More efter den andra perioden.

HV71 började den tredje perioden i spel fem mot fyra och där var Pierre Engvall ett stolpskott ifrån 3–2, men pucken gick inte riktigt HV:s väg i matchen.

Max Wärn fick in en reduceringspuck i slutsekunderna men närmare än så kom inte bortalaget denna kväll och säsongen är därmed över för HV71.

Linköping – HV71 3-2 (1–0, 2–1, 0-1)

16:01 1–0 LHC Mathis Olimb (Ginning, Olimb)

24:44 2–0 LHC Chad Billins (Sörensen, Mårtensson) PP2
31:12 2–1 HV71 Bill Sweatt (Stenlund, Wärn)
35:42 3–1 LHC Kristian Näkyvä (Mårtensson, Karlsson)

59:37 3-2 HV71 Max Wärn (Thörnberg,Tedenby)

Skott: 34-39 (17-15, 9-16, 8-8)
Utv.min: LHC 3x2, HV71 5x2