Damerna vann i Skövde
Publicerad: 2018-10-20
HV71 Dam spelade återigen en hemmamatch på annan ort i syfte att sprida damhockeyn. Denna gången besegrades Brynäs IF i Skövde med 6-0. Riikka Välilä, Felizia Wikner-Zienkiewicz, Isabell Palm, Fanny Rask och Lina Ljugblom gjorde målen.

Det blev total dominans av HV71 direkt från första nedsläpp, men det dröjde drygt 17 minuter innan Riika Välilä kunde spräcka målnollan. Men i den andra perioden så lossande målskyttet rejält när Felizia Wikner-Zienkiewicz gjorde 2-0, Isabell Palm 3-0 och Fanny Rask 4-0 inom loppet av knappt tio minuter. Innan mittperioden var över utökades ledningen ytterligare två gånger, båda gångerna via Lina Ljungblom, som under lördagen var inlånad från Skövde AIK. Fler mål blev det inte för HV71, utan gästerna kunde reducera till 6-1 i den tredje perioden, vilket också blev slutresultat i matchen.

HV71 - Brynäs IF 6 - 1 (1-0, 5-0, 0-1)

17:28 1 - 0 HV71, 13. Riikka Välilä (4. Kepler, 23. Hakala), EQ

22:21 2 - 0 HV71, 29. Felizia Wikner-Zienkiewicz (67. Ericsson, 21. Palm), EQ
25:40 3 - 0 HV71, 21. Isabell Palm (28. Antonsson, 95. Jakobsson), EQ
31:43 4 - 0 HV71, 49. Fanny Rask (42. Asserholt), SH1
35:44 5 - 0 HV71, 57. Lina Ljungblom (97. Healey), PP1
36:14 6 - 0 HV71, 57. Lina Ljungblom (49. Rask, 22. Joyce), EQ

56:07 6 - 1 BIF, 9. Cassandra Vilgrain (27. Bilic, 3. Forster), EQ