HV71 vann på Hovet
Publicerad: 2020-01-14
Lagen har under tidigare delen av säsongen mött varandra två gånger och gått segrande ur varsin sammandrabbning. I kvällens match på Hovet i Stockholm skulle serieledarna visa vara starkare och de vann matchen med 3-0. Målskyttar HV71: Rosa Lindstedt, Sidney Morin och Hanna Olsson

Första perioden startar lite avvaktande där båda lagen kände på varandra. Efter fem minuter kommer dock första målet när HV71s finländska landslagsback Rosa Lindstedt gör 1-0 efter ett fint placerat handledsskott från blå. Djurgården drar bara minuten efter målet på sig en utvisning som HV71 drar nytta av. Backen Sidney Morin får tid i slottet och skjuter in ett distinkt handledsksott bakom Samantha Ridgewell i Djurgårds-kassen. Bortalaget är strået vassare i perioden och skottstatistiken slutar 11-4 fördel HV71.

Mittenperioden blir jämn där två duktiga ishockeylag går upp mot varandra. Mycket kamp blandat med fina kombinationer. HV71 är närmast en 3-0 puck när Djurgården forwardsstjärna Jennifer Wakefield åker på en utvisning fem minuter in i andra perioden. Perioden slutar 0-0 och helt jämnt i skottstatistiken 9-9.

Tredje perioden fortsätter i samma anda som andra perioden med ett jämnt och tätt spel mellan lagen. HV71:s Julia Tylke får en utvisning i upptakten av perioden och Djurgården får en chans att komma in i matchen men lyckas inte få hål på Alba Gonzalo i HV-kassen. HV71:s landslagsforward Hanna Olsson sätter sedan spiken i kistan med fyra minuter kvar av matchen när hon påpassligt är framme och slår in en retur från nära håll. HV71 vinner en välspelad match med 3-0 och fortsätter att gå som tåget i SDHL.

Ny match på fredag borta mot Linköping 19:00

Djurgården - HV71 0 - 3 (0-2, 0-0, 0-1)
05:37 0-1 (EQ) HV71 Rosa Lindstedt (Kjellbin)
08:12 0-2 (PP1) HV71 Sidney Morin (Marchment, Wikner-Zienkiewicz)

26:25 0-2 (PP2) HV71 Jessica Healey (Borgqvist, Löwenhielm)

55:44 0-3 (EQ) HV71 Hanna Olsson (Morin, Hakala)

Skott: 20-27
Räddningsprocent: DIF: 88,89% , HV71: 100,00%