• Huvudsponsorer

Wallin och Eriksson väljs in i Wall of Heroes

14 mars 2019 07:52
INFORMATION

Nu är det klart vilka som i år väljs in i den ärofyllda Wall of Heroes. I samband med kvällens match mot Linköping HC kommer Anders Wallin och Pether Eriksson hyllas för sina insatser i HV71.


Varje år kommer föreningen i samband med en hemmamatch att ha en ceremoni och hylla ett antal personer, som också får sitt portätt uppsatt på Wall of Heroes. Vilka som som får sin bild på väggen utses av en jurygrupp bestående av Owe Jungåker, Bengt Halvardsson och Johan Davidsson. Dessutom har medlemmarna i HV71 haft möjlighet att nominera kandidater till Wall of Heroes.

Personerna utses utan någon inbördes ranking eller kronologisk ordning och Wall of Heroes-väggen finns utanför Big Ice Sportsbar vid huvudentrén.

I år är det Anders Wallin och Pether Eriksson som får det ärofyllda utmärkelsen som kommer att delas ut i samband med kvällens match mot Linköping.

Om Anders Wallin:
Anders kom till HV71 från Husqvarna IF i och med sammanslagningen 1971. I HV71 skolades han om från center till back och var ledande på den positionen under hela 70-talet. Under hela sex säsonger var han lagkapten i klubben och var också HV71:s första nummer 10.

Om Pether Eriksson:
Pether var under många år den drivande kraften inom ungdomshockeyn i HV71. Han startade upp hockeygymnasiet och var också den som låg bakom HV71:s framgångsrika sommarhockeyskola. Dessutom har Pether vunnit två JSM-guld som tränare i HV71.