HV71 vann i Gävle - Game 7 väntar
Publicerad: 2017-04-27
slutspel
HV71 stod för en heroisk insats när man vann den sjätte SM-finalen i Gävle på torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 3-5 och nu väntar en helt avgörande sjunde match i Kinnarps Arena på lördag.

Brynäs kom ut starkt i SM-final 6 och Linus Söderström stod för ett par fina parader i inledning. HV71 fick, efter en puck out från Brynäs, chansen att spela fem mot fyra. Det tackade Kristofer Berglund för när han sköt in 0-1 bakom Felix Sandström i Brynäs-målet. HV71 fick energi av ledningsmålet och gjorde minuterna senare även 0-2. Det var Simon Önerud som ensam med Sandström gjorde kvällens andra mål för gästerna. 10 minuter in i perioden fick Brynäs chansen i numerärt överläge men när hemmafansen satt och väntade på reduceringspucken gjorde istället Anton Bengtsson 0-3 i spel fyra mot fem, fint framspelad av Filip Sandberg. Brynäs tryckte på i slutminuterna men HV71 offrade sig framför Söderström och ställningen stannade vid 0-3 efter den första perioden.

Tedenby enda målskytt i mellanakten
Det var fortsatt en jämn finalmatch även i den andra perioden. Lagen växlade målchanser med varandra och vi fick se prov på fint målvaktsspel från båda sidor. Linus Söderström stod för ett par fina parader och inbytte David Rautio gjorde sitt för att hålla underläget vid tre mål. Det gjorde han i drygt halva perioden, för efter 10:13 tog Mattias Tedenby till vara på en retur och tryckte, efter lite gröt framför mål, in 4-0 till HV71. Bortalaget fortsatte spela stabilt efter målet och höll fyramålsledningen perioden ut.

Spännande avslutning – men HV71 höll undan
HV71 började den tredje perioden hade bud på fler mål men Rautio höll ställningen vid 0-4. Brynäs försökte etablera tryck men HV71 spelade smart och tillät inte hemmalaget skapa mycket de första 10 minuterna. Brynäs fick sedan chansen i numerärt överläge två gånger om och tog tillvara på båda tillfällena. Först reducerade Jesper Jensen till 1-4 och minuten senare gjorde Juuso Ikonen 2-4 och det var plötsligt match igen. Det blev än mer spännande i slutet när Linus Ölund sköt in 3-4 med en och en halv minut kvar. HV71 krigade heroiskt i slutet och Oscar Sundh fastställde sedan slutresultatet till 3-5 med 17 sekunder kvar.

Nu väntar en sjunde och avgörande match i Kinnarps Arena på lördag!

Brynäs IF – HV71 3-5 (0-3, 0-1, 3-1)

05:35 0-1 HV71 Kristofer Berglund (Almquist, Sandberg) PP1
09:10 0-2 HV71 Simon Önerud (Bengtsson, Persson)
11:06 0-3 HV71 Anton Bengtsson (Sandberg) SH1

30:13 0-4 HV71 Mattias Tedenby (L.Andersson, Berglund) PP1

52:25 1-4 BIF Jesper Jensen (Granström, Gunderson) PP1
53:25 2-4 BIF Juuso Ikonen (Clark, Gunderson) PP1
58:37 3-4 BIF Linus Ölund (Zaborsky, Blomqvist)
59:43 3-5 HV71 Oscar Sundh (Sandberg, Bengtsson)