• Huvudsponsorer

Dubbelmöte för HV71 Dam

4 januari 2019 13:50
INFÖR

I helgen drar SDHL igång igen efter juluppehållet och för HV71 väntar två tuffa matcher – mot Linköping och Leksand.


HV71 Dam har inte spelat match sedan den 9 december. Då förlorade laget mot Djurgården på hemmaplan med 0-1. Nu är det omstart i ligan efter nästan en månads uppehåll och HV71 inleder med match mot Linköping på bortaplan på lördagen och sedan hemmamatch mot Leksand på söndagen.

– Vi har haft ett bra break, men ett litet träningsläger nu efter jul. Tjejerna har tränat hårt och redo för avslutningen av serien. Det är en massa positiv energi i truppen och tjejerna är spelsugna igen, säger Lucas Frey, tränare i HV71.

Först ut är lördagens match mot Linköping och en seger mot rivalen vore välkommen.

– Sist vi mötte Linköping var en jämn och tajt match som vi likaväl kunde ha vunnit och vi hade gjort mål på våra lägen. Framförallt hade vi många chanser i första perioden och ska vi rå på Linköping gäller det att sätta de lägen man får.

På söndagen vänder laget hem till Kinnarps Arena och tar sig an Leksands IF.

– Vi har gjort bra matcher mot Leksand varje gång vi har mött dem. Det brukar vara fartfyllda matcher och för oss blir det viktigt att hålla fokus i alla tre zoner, inte minst eftersom vi inte har spelat match på så länge.

Hur är läget i truppen inför helgens matcher?

– Sabrina Zollinger är inte spelklar ännu efter sin hjärnskakning och Jenni Asserholt är sjuk. Dessutom har vi fyra spelare som är med och spelar med landslaget, vilket innebär att vi tar in Sara Jakobsson som spelar med oss, hälsar Lukas Frey.