Ljungh stor segerregissör mot Timrå
Publicerad: 2019-03-12
SHL
HV71 besegrade Timrå IK med 5-3 i grundseriens sista bortamatch. Markus Ljungh gjorde två mål, medan Isac Brännström, David Gustafsson och Robin Figren gjorde ett var.

Med två omgångar kvar utav grundserien hade HV71 fortfarande en teoretisk chans att knipa en kvartsfinalplats, men då krävs det att flera resultat går HV:s väg och att HV71 kniper sex poäng utav sex möjliga, med första utmaning i NHK Arena i Timrå.

Markus Ljungh ville ge sitt HV bästa möjliga start och förutsättning och styrde därför in Lehtonens skott till 1-0 redan efter drygt fem minuter. Två minuter senare fick Isac Brännström pucken i slottet, vände upp med en back i ryggen och snärtade in 2-0. Hemmalaget reducerade visserligen efter drygt halva perioden, men innan den första periodvilan så kom även 3-1 till HV, denna gången via David Gustafssons klubba.

Mittperioden blev dock inte vad HV hade hoppats på, för hemmalaget både reducerade och kvitterade till 3-3 innan fyrtio minuter var spelade. Men i den tredje perioden klev Markus Ljungh fram igen och blev stor hjälte när han styrde in 4-3 med sitt andra mål för kvällen. När hemmalaget sedan plockade ut målvakten för att jaga ny kvittering så kunde Robin Figren spika igen matchen med sitt 5-3-mål i tom kasse.