Måns Lindbäck: ”Vi har revansch att utkräva mot Västerås”
Publicerad: 2022-02-04
INFÖR
Forwarden Måns Lindbäck var en av de som låg bakom segern i onsdags med sina två mål. Nu ser han fram emot mötet med Västerås på hemmaplan. ”Vi måste kaxa upp oss och visa att den förra förlusten mot dem inte händer igen”, säger Lindbäck inför matchen.

Måns Lindbäck stod för två tidiga mål i matchen mot Vita Hästen och levererade dessutom en passningspoäng i matchen. HV-forwarden trivdes i kedjan tillsammans med Taylor Matson och Max Wennlund.

– Vi ska vara riviga och aggressiva i spelet och det tycker jag vi lyckades med. Mycket handlar om att spela enkelt och vara jobbiga för motståndarna att möta och det tycker jag vi lyckades med. Kul också att det gav utdelning och det var härligt att få göra mål igen, säger Måns Lindbäck.

Spelmässigt var det framför allt den första delen som HV71 var nöjda med. Matchen blev onödigt spännande i slutet och det är något man dragit lärdom av.

– Vi kom ut precis som vi pratat om och tog oss in med kontroll bakom deras backar. Vi visste att de skulle vänta på oss i mittzon och jag tycker vi hanterade det på ett bra sätt. Sedan slarvade vi med det vi tidigare gjort bra och tog några utvisningar som straffade oss. Där behöver vi bli bättre på att stänga ner matchen.

Fredagens möte med Västerås blir säsongens tredje. Lagen har varsin hemmaseger och senast lagen möttes vann Västerås stort. Något som är en tändvätska för HV71 enligt Måns Lindbäck.

– Det är något vi har på näthinnan och vi har revansch att utkräva. Vi måste kaxa upp oss och visa att det inte händer igen.

När vi når Måns Lindbäck på torsdagen har precis beskedet om att publiken kommer tillbaka i full skala till den 9 februari, något som togs emot med glädje i laget.

– Det känns fantastiskt! Vi har haft ett otroligt stöd både på hemmaplan och bortaplan och publiken betyder så mycket för oss. Jag tycker att vi spelade vår bästa hockey under perioden när vi hade fulla hus i Husqvarna Garden och det ska bli underbart att ha dem i ryggen igen, avslutar Måns Lindbäck.

Nedsläpp mellan HV71-Västerås är klockan 19:00 ikväll i Husqvarna Garden. Se matchen på Cmore.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners