Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Fredag Fre 10 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Tisdag Tis 14 Januari Jan
Fredag Fre 17 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Tisdag Tis 21 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Idag 26 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Fredag Fre 31 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Fredag Fre 14 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb

Thea Johansson om JVM-äventyret och helgens matcher

10 januari 2020 10:15
| SDHL

HV-forwarden Thea Johansson gjorde under jul och nyårshelgen sitt tredje raka JVM. En turnering där Sverige slutade på femteplats. Nu tillbaka i Jönköping igen och nu väntar möte mot AIK och SDE i helgen.


Thea Johansson är på juniornivå rutinerad i landslagssammanhang, JVM-turneringen som denna gång spelades i Slovakien blev hennes tredje raka turnering.

– Det är alltid kul att få spela för Sverige och känna stoltheten i att representera sitt land. Gick väl inte riktigt så långt som vi ville, men samtidigt blir vi femma i världen och det är inte så dåligt det heller. Det var en ny upplevelse för mig att spela ett B-gruppspel och där hade vi Tjeckien, Slovakien och Schweiz. I första matchen mot Slovakien så vann vi, hade inte tidigare mött dom, var väl ingen bra match egentligen, men vi lyckades vinna. Sen förlorade vi mot Tjeckien innan det var dags för Schweiz som vi vann mot. Efter det mötte vi Ryssland och där var vi inte med från start, Ryssland är alltid tuffa att möta och är duktiga framför båda målen, tyvärr förlorade vi den matchen med 4-0. Sista matchen mot Tjeckien så vann vi med 1-0, det var skönt att avsluta bra. Ska man summera den turneringen så är vi väl inte riktigt nöjda, ett delmål vi hade var att komma till kvartsfinal och kämpa om medaljerna. Det lyckades vi inte med men så är hockeyn ibland, jag är glad att få varit med på alla de här turneringarna. Nu får man börja sätta nya mål.

HV71 spelade senaste matchen 28 december när de tog en imponerande seger mot Brynäs med 7-1. De allra flesta lag har varit igång med matchspel men HV71 har haft spelledigt. De sätter nu igång vårsäsongen i serieledning, 10 poäng före tabelltvåan Luleå. Ikväll spelar de mot AIK och imorgon är det igen dags för huvudstadsmöte när de spelar mot SDE.

– Vi har förberett oss på vanligt vis, det har funkat hittills, tränat alla dagar och spelat ihop oss i femmorna. AIK kommer komma revanschsugna från en förlust sist mot Linköping så det kommer bli en tuff match. Men spelar vi som vi gjorde mot Brynäs sist, då jag tyckte allt släppte så ska det inte vara några problem. Var inte med i den matchen för att jag var iväg på JVM men såg den i efterhand och då såg det riktigt bra ut.

Matchen mot AIK ikväll börjar 19:00 och den går att se via CMore Play. I lördagens match mot SDE släpps pucken 17:10 och den ser man också via CMore Play.

Läget i laget
Anna Amholt, Sabrina Zollinger och Maja Beverin borta. Anna Hanser fortsatt utlånad till Göteborg.

Följ HV71 Dam i sociala medier
Instagram: hv71dam
Twitter: hv71