Lindbom: "Det är dags att vinna mot Brynäs"

27 december 2015 17:05

HV71 tog tredje raka segern i och med 2-1 mot Malmö på annandagen. Tränaren Johan Lindbom var nöjd med poängen men menar att laget måste höja sig om det ska bli seger även mot Brynäs.


Segern mot Malmö var HV71:s tredje denna säsongen. HV71 kan tacka både Fredrik Pettersson-Wentzel och målramen att det blev tre poäng då Malmö hade ett skott i stolpen med sekunder kvar av matchen.

– Ja, det var på tiden att vi hade stolparna med oss. Vi har under säsongen tappat poäng i slutsekunderna och det jämnar väl ut sig i slutändan, säger Johan Lindbom.

HV71 fick en drömstart med mål redan i första minuten och det blev en ledning som stod sig länge i matchen.

– Vi gör ingen jättebra match och har långa stunder koll på Malmö. I andra perioden skapar de inte mycket. Sedan kommer vi fel in i tredje perioden och det blir tidvis jobbigt för oss, men vi reder ut det och poängen var oerhört viktiga. Det var lite av en sexpoängsmatch där vi skapade lite avstånd nedåt i tabellen och har lite känning på topp sex igen.

Nu väntar Brynäs för tredje gången denna säsongen, den första i Kinnarps Arena. De tidigare matcherna har slutat med förlust för HV71, men senast fick laget med sig en poäng hem till Jönköping.

– Vi har gjort bra matcher mot Brynäs men bara lyckats få med oss en poäng. Nu är det dags för oss att vinna mot Brynäs. Jag tror det kan bli en trevlig match då vi ska försöka komma ut med hög fart och jobba hårt med puckarna på djupet. Laget blir detsamma som senast mot Malmö, hälsar Johan Lindbom.