En poäng i seriens sista Smålandsderby
Publicerad: 2017-01-05
SHL
HV71 förlorade Smålandsderbyt mot Växjö Lakers med 1-2 efter förlängning. Målskytt för hemmalaget blev Mattias Tedenby som nu gjort mål i tre raka matcher.

Matchen mellan HV71 och Växjö Lakers var en jämn tillställning från första nedsläpp. Trots att båda lagen bytte målchanser med varandra slutade första perioden mållös där bortalaget var närmast ett ledningsmål efter två stolpskott.

Istället dröjde det halvvägs in i mittperioden innan målnollan spräcktes i protokollet. Mattias Tedenby gav hemmalaget ledningen när han snodde pucken av Växjö-backen och iskallt satte dit 1-0. Målet innebar även att Tedenby nu gjort mål i tre raka matcher. Växjö tryckte därefter på för en kvittering men hemmalaget lyckades hålla undan, mycket tack vare uppoffrande spel samt en storspelande Pettersson-Wentzel i HV-målet.

– De får rätt bra tryck på oss. Det känns inte som vi skapar så mycket och vi tappar puck på blålinjen. Vi måste komma upp till tredje perioden och vara rejälare överallt sa Lawrence Pilut efter andra perioden.

HV71 fortsatte sitt uppoffrande spel i tredje perioden och såg länge ut att håva in samtliga tre poäng. Men Växjö Lakers ville annat och hade bland annat en kvitteringspuck inne men som dömdes bort på grund av spelare i målgården. Minuten senare fick dock bortalaget med sig en utvisning och i efterföljande powerplay prickade Växjö Lakers in kvitteringen.

1-1 stod sig sen perioden ut och matchen fick avgöras i förlängning. I förlängningen drog Växjö Lakers det längsta strået och avgjorde med dryga minuten kvar genom Liam Reddox.

HV71 – Växjö Lakers 1-2 OT (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)