Juniorkollen: Full pott för juniorerna
Publicerad: 2022-10-24
Under föregående vecka sopade HV71:s juniorlag i princip rent. J20, J18 och U16 såg till att plocka hem 17 av 18 möjliga poäng fördelat på sex matcher.

J20:
Efter en lite tuffare start på säsongen för HV71:s J20 så återfinns nu laget på en fjärdeplats i tabellen, mycket tack vara föregående veckas framfart. Veckan inleddes med en stabild 6-3-seger mot Oskarshamn på hemmaplan, där vi fick se sex olika målskyttar i form av Albert Schioldan, Hugo Pettersson, Hampus Sandahl, Hugo Fransson, Erik Påhlsson och Axel Landén.

Helgen bjöd på två bortamatcher för laget, som på lördagen åkte till Örebro och inkasserade tre nya poöng efter att Herman Träff, Filip Rosell, Oscar Fisker Molgaard och Hampus Sandahl gjort målen i 4-1-segern. Helgen avslutades med en jämn batalj i Västerås där Alexander Sandberg och Hampus Sandahl gett HV ledningen två gånger, men hemmalaget kvitterat densamma två gånger om. Matchen gick sedemra till förlängning, där Erik Påhlsson klev fram och avgorde till HV:s favör med endast 18 sekunder kvar.

Veckans matcher:
HV71 - IK Oskarshamn 6 - 3 (3-2, 1-1, 2-0)
Örebro HK - HV71 1 - 4 (0-1, 0-0, 1-3)
Västerås IK - HV71 2 - 3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

J18:
Även de yngre juniorerna skulle ha en väldigt framgångsrik vecka, där man på två matcher lyckades peta in totalt 17 mål och knipa samtliga sex poäng. I onsdagens hemmamatch mot Tingsryd tryckte man gasen i botten direkt och hade en 3-0-ledning i den första perioden efter mål av Viktor Olofsson, Joel Abrahamsson och Bruno Idzan. Gästerna reducerade men sedan kunde Samuel Herlitz och Melker Vallgren se till att resultatet skrevs till 5-1.

Veckan avslutades även för J18 på bortaplan, mot Vita Hästen i Norrköping. Om det var gasen i botten under onsdagens hemmamatch, så var det gasen genom botten under söndagen. Eric Nordmark, Noel Skarby, Oskar Edberg, Joel Abrahamsson och Samuel Herlitz såg till att det stod hela 5-0 till HV efter 20 minuter. Hemmalaget vann mittperioden med 3-1, men i den sista perioden rann siffrorna ifrån rejält och HV kunde tillslut vinna med hela 12-3.

HV71 - Tingsryds AIF 5 - 1 (3-1, 1-0, 1-0)
HC Vita Hästen - HV71 3 - 12 (0-5, 3-1 0-6)

U16:
Serieledande U16 spelade bara en match under föregående vecka, liksom J18 var de på besök i Norrköping och ställdes mot Vita Hästen. Den första perioden har varit ett framgångsrecept för juniorerna, liksom ungdomarna, för efter 20 minuter hade HV gått ifrån till en 3-1-ledning, en ledning som sedan inte skulle tappas. Efter tre nya mål i mittperioden och ytterligare två i den sista så kunde HV inkassera tre poäng och skriva slutresultatet till 8-5.