Jessica Healey inför dubbelmöte mot Luleå
Publicerad: 2020-10-16
SDHL
Spännande helg väntar för HV71 Dam när de åker norrut för matcher lördag och söndag mot Luleå. I seriepremiären blev det förlust mot ett bättre Luleå med 4-0 men nu har det gått en månad och mycket har hänt sen dess. Vi kollade läget med backen Jessica Healey och hennes känsla inför helgens dubbelmöte.

Nio matcher är spelade av SDHL-säsongen och laget placerar sig på en femte plats i tabellen och den kanadensiska backen Jessica Healey är efter omständigheterna nöjd med säsongsinledningen.

– Tycker att vi haft en hel okej start på säsongen och vi har definitivt lärt oss mycket såhär långt. Vi pushar oss själva varje dag och är i en process där vi bygger vår identitet som lag. Det är något som inte händer över en dag utan det är något vi jobbar med på en daglig basis.

Förra årets säsong gick till historien där laget satte nytt poängrekord i SDHL. Det är lätt hänt att man börjar jämföra en säsong med en annan men det är något laget aktivt jobbat med.

– Förra året var en helt otrolig säsong och skrev historia. Det kommer såklart bli jämförelser med den säsongen men vi i laget är fokuserade på nuet och har lagt den bakom oss. Laget ser lite annorlunda ut och har haft några skador såhär i början men det är något som hör till och det är inget vi kan lägga någon energi på.

Hur ser du på din säsongsinledning?

–Tycker det känts bra såhär långt. Jag spelar i ett bra lag och min backpartner, Sidney Morin, är väldigt lätt att spela med. Vi kompletterar varandra bra.

Förra helgen var både ris och ros för laget där de förlorade mot AIK under lördagen men vann dagen efter mot SDE.

– Förlusten mot AIK var tuff. Tycker vi var det bättre laget i den matchen och vi skulle definitivt vunnit den matchen. Men vi lärde oss saker i den matchen som vi tog med oss till matchen dagen efter mot SDE. Vi studsade tillbaka och vann med 4-0 och gjorde en stark insats som lag.

Nu väntar två toppmöten mot Luleå på bortaplan. Vad är känslan inför matcherna?
– Det är alltid roligt att spela mot Luleå. Det är definitivt ett topplag i ligan och det ska bli spännande att se hur matcherna kommer utveckla sig. Vi mötte dom i första omgången och förlorade. Det är ett lag vi vill tävla mot och besegra så det kommer bli en rolig helg. Speltekniskt så behöver vi fokusera på vårat spel för vi vet hur de spelar. Vi ska använda den farten som finns i laget och följa vår matchplan, avslutar Jessica Healey.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners