HV71 värvar Calle Ridderwall

8 juli 2014 18:44

HV71 har gjort klart med forwarden Calle Ridderwall, 26 år, till de kommande två säsongerna. ”Otroligt roligt att han väljer HV71. I Calle får vi en klasspelare som kommer att vara oerhört viktig för oss”, säger sportchefen Johan Hult.


Calle Ridderwall kommer närmast från tjeckiska Lev Praha och spelade med dem i KHL under förra säsongen.

– Calle gjorde mycket bra ifrån sig i Praha, som gick till final i KHL. Under slutspelet spelade han i deras förstaformation och var starkt bidragande till klubbens framgång. Dessutom debuterade han i Tre Kronor, säger Johan Hult.

- Det känns riktigt kul att komma till HV71 och jag ser fram emot att komma och se staden och träffa grabbarna i laget. Under förra året delade jag rum med Martin Thörnberg på våra resor i Ryssland och då kollade vi mycket på HV71:s matcher, så jag har ganska bra koll på klubben, säger Calle Ridderwall.

Säsongen innan spelade Ridderwall i tyska Düsseldorfer och vann som förste svensk poängliga i tyska ligan med 58 poäng (22+36) på 51 matcher.

– Calle är en komplett forward som dels kan göra mycket poäng men också stå för hårt jobb och skapa ytor åt sina medspelare med sin fina skridskoåkning, avslutar sportchefen Johan Hult.

– Calle är en spelare som jag följt de sista åren. Förutom att han är en mycket bra hockeyspelare är har en karaktär som är precis den vi eftersöker. Han kommer till HV71 med ambitionen att utvecklas och bli en bättre hockeyspelare, säger HV71:s tränare Andreas Johansson.

Kontraktet med Ridderwall gäller i två år.

Fakta / Calle Ridderwall
Född: 880528, Stockholm
Position: Forward
Moderklubb: Hammarby IF
Skjuter: Vänster
Längd/vikt: 182cm / 86 kg

Tidigare klubbar: Hammarby IF, Chicago Chill, Tri-City Storm, University of Notre Dame, Providence Bruins, Düsseldorfer EG, HC Lev Praha