Fjärde raka efter 5-2 mot Brynäs IF
Publicerad: 2015-12-28

Årets sista hemmamatch blev en underhållande tillställning för ett fullsatt Kinnarps Arena. HV71 besegrade Brynäs med hela 5-2 i en match som till stor del dominerades av hemmalaget.

Precis som i matchen mot Malmö fick HV71 en drömstart i hemmamötet mot Brynäs. Redan efter 54 sekunder tryckte hemmalaget in 1-0 efter fint klapp-klappsspel mellan Filip Sandberg och Christoffer Törngren, där den sistnämnde inte gjorde något misstag när han satte pucken i öppen kasse. Hemmalaget dominerade sedan första perioden och man gjorde det med ett underhållande spel med mängder av chanser att utöka sin ledning vilket även tvingade Brynäs till en tidig timeout.

Trots ledning och spelövertag skulle Brynäs komma tillbaka i perioden och på deras farligaste målchans kvitterade man till 1-1. Jesper Ollas lämnades omarkerad framför mål och satte pucken vid närmsta stolpen. Hemmalaget vann skottstatistiken med 16-5 i första perioden och skulle välförtjänt återta ledningen när Starkbaum i Brynäsmålet fick se ytterligare ett skott slinka förbi. Filip Sandberg bröt en passning i mittzonen, trampade sig till ett friläge och satte läckert 2-1 i krysset.

Tedenby och Karalahti målskyttar

HV71 fick inleda mittenperioden i boxplay efter att man drog på sig en utvisning vid slutsignalen i den första perioden. Ett boxplay som hemmalaget redde ut galant och tog sen kommandot över matchen igen. Mattias Tedenby åkte som vanligt mycket skridskor och var ett orosmoment för Brynäs mest hela tiden. Tedenby såg även till att skaffa sig en straff efter att blivit hakad i ett friläge. En straff som han iskallt satte och utökade ledningen till 3-1.

4-1 skulle även det komma innan perioden var slut. HV71 fick spela powerplay och efter bara fem sekunder i spelet med en man mer laddade Jere Karalahti bössan och stänkte in pucken, otagbart för Starkbaum.

Tedenby efter straffmålet till 3-1. Foto: Stefan Persson, Bildbyrån

HV71 höll undan i tredje perioden

I början av tredje perioden reducerade Brynäs när Lukas Kilström fick på ett kanonskott från blålinjen som Ersberg inte hade en chans att reagera på. Målet gav bortalaget energi och kort efter reduceringspucken var det nära att ringa igen bakom Erik Ersberg. Ersberg hade dock god hjälp av sina stolpar på de puckar han själv inte tog hand om.

Bortalaget tog över matchen mer och mer i den tredje perioden vilket gjorde att HV71 tvingades att ta en timeout för att lugna ner läget. Spelet blev betydligt bättre efter Lindboms timeout och HV71 kunde hålla undan och vinna årets sista hemmamatch med 5-2 efter att Simon Önerud noterats för det sista målet i tom kasse.