HV71 tog tredje raka segern
Publicerad: 2021-10-01
MATCH
HV71 tog tredje raka segern efter 2-0 mot AIK på Hovet. Filip Larsson stod för en fin insats och höll nollan. SImon Önerud och Emil Andrae gjorde HV71:s mål.

Det var en fartfylld och intensiv förstaperiod mellan HV71 och AIK. Båda lagen spelade fysiskt och med högt tempo, men de riktigt heta målchanserna uteblev och perioden slutat mållös.

– En helt ok period. Vi behöver bara köra lite hårdare på kassen bara, sa Nichlas Torp i Cmore efter första perioden.

HV71 tog över i andra perioden och fick lite av det trycket som Nichlas Torp efterfrågade i paus. Emil Andrae kunde också ge laget ledningen efter assist från Zion Nybeck. Målet blev periodens enda.

– En bra match med bra tempo. Vi spenderar mycket tid i anfallszon men behöver få in mer puckar på mål, sa Emil Andrae i Cmore efter andra perioden.

I tredje perioden blev det mycket kamp och AIK jagade kvittering i slutet av matchen. Men HV71 visade fin offervilja och flera spelare täckte skott och hjälpte Filip Larsson på ett fint sätt. Simon Önerud kunde sedan avgöra matchen med 2-0 och gav HV71 tredje raka segern.