Ny förlust i målsnål match
Publicerad: 2018-09-27
SHL
HV71 kunde inte följa upp lördagens målkalas utan förlorade torsdagens möte med Malmö Redhawks med 0-1 inför 6134 åskådare i Kinnarps Arena.

HV71 kom, precis så som man brukar på hemmaplan, ut hårt från första nedsläpp och när Mattias Tedenby redan i den andra minuten bröt sig loss i en kontring, revs ner, så tilldömdes HV ett straffslag. Sebastian Wännström fick förtroendet och försökte sig på en läcker dragning, men Nihlstorp kunde med en benparad hålla pucken ute.

Malmö höngde på i HV:s höga tempo och såg till att den första perioden blev underhållande att se. Man var även väldigt nära att ta ledningen med ett par minuter kvar av första perioden, men då stod Felix Sandström, Martin Fehervary och det högra krysset i vägen för pucken.

Ett mål räckte
Det höga tempot från den första perioden hade mattats av lite under inledningen av den andra, men precis som lagen och publiken fick ny fart så prickade Emil Sylvegård in 0-1 till Malmö med ett stenhårt skott i krysset.

Efter gästernas ledningsmål skönt temopt avsevärt och Malmö la mer fokus på att hålla tätt bakåt än att gå för ytterligare ett mål. HV skulle dock få en ypperlig chans till kvittering tidigt i den tredje perioden, när man fick spela 5 mot 3 i en och en halv minut, men gästerna hade spikat igen för kvällen, för närmare än så skulle HV71 inte komma en kvittering, utan Malmö såg till att håll 0-1 tiden ut och plocka med tre poäng hem.

HV71 - Malmö Redhawks 0 - 1 (0-0, 0-1, 0-0)