Ny förlust för damerna mot MODO
Publicerad: 2023-01-21
MATCH
HV71 Dam förlorade även lördagens bortamatch mot MODO Hockey med 3-2. Mira Jungåker och Karoline Pedersen gjorde HV:s mål.

HV71 fick en smakstart på lördagens returmöte med MODO. Först skickade Mira Jungåker in 1-0 i powerplay, innan Karoline Pedersen styrde in 2-0 drygt fem minuter senare. Innan period var över reducerade dock hemmalaget och kvitterade sedan direkt i inledningen av den andra.

Efter att HV hade ägt den första perioden så tog MODO över helt i mittperioden och fortsatte att ösa på för ett ledningsmål. I den tredje perioden drog sedan hemmalaget på sig flera utvisningar, men HV kunde inte utnyttja sina chanser i numerärt överläge och istället avgjorde Ebba Hedqvist till hemmalagets favör med kappa nio minuter kvar av matchen, när hon satte 3-2 bakom Lina Van Noort.

MODO Hockey - HV71 3 - 2 (1-2, 1-0, 1-0)

08:08 0 - 1 Mira Jungåker (E. Svensson), PP1
13:39 0 - 2 Karoline Pedersen (A. Svensson), EQ
17:33 1 - 2 Brooke Hobson (Wakefield), EQ

20:24 2 - 2 Vendula Pribylova (Wakefield), EQ

50:50 3 - 2 Ebba Hedqvist (Wabick), EQ

Skott: 39 - 26 (10-11, 20-7, 9-8)
Utv.min: MODO: 6x2, HV71: 0x2