Säsongens första förlust för HV71
Publicerad: 2021-10-15
MATCH
HV71 åkte på säsongens första förlust efter 2-6 mot Björklöven. Jonathan Wikström och Taylor Matson gjorde HV71:s mål.

Likt matchen mot MoDo fick HV71 en tuff start på matchen med mål emot sig tidigt i perioden. Redan i den tredje minuten kunde Björklöven spräcka HV71:s nolla. Därefter stack HV71 upp och skapade några chanser utan att få utdelning. Istället kunde Björklöven öka på sin ledning innan paus och ett 0-2 underläge för HV71 efter första perioden.

– Vi förlorar kamperna framför båda målen och stoppa in näsan och vara hetare, sa Simon Önerud i Cmore efter första perioden.

Men Björklöven var starkast framför målet i inledningen av den andra perioden och hemmalaget kunde öka på till 3-0 efter drygt två minuter.

Efter målet lyckades HV71 lyfta upp spelet och fick också en reducering genom en hårt kämpande Jonathan Wikström. Man hade också bud på ytterligare något mål i slutet av perioden, men Björklövens målvakt spelade bra och det var fortsatt underläge 1-3.

HV71 gjorde en kraftansträngning i tredje perioden men i jakten på reducering kunde Björklöven istället utöka sin ledning. Taylor Matson reducerade visserligen, men detta var inte HV71:s kväll och säsongens första förlust var ett faktum.

1-0 IFB Gerry Fitzgerald (Gropp, Hutchings)
2-0 IFB Ryan Gropp (Fitzgerald, Hutchings)

3-0 IFB Axel Ottosson (Possler, Eriksson)
3-1 HV71 Jonathan Wikström (Lindbäck, Netterberg)
4-1 IFB Alex Hutchings (Plant, Gropp)

4-2 HV71 Taylor Matson (Önerud, Andrae)
5-2 IFB Sebastian Selin (Wiklund)
6-2 IFB Gustav Possler)