Juniorkollen: Spännande avslutning för J18
Publicerad: 2022-11-28
Med fem omgångar kvar av J18 Regional Syd så kommer det bli en nagelbitare för HV71:s J18 om ett avancemang till J18 Nationell.

J18:
J18 inledde förra veckan med att besöka Ängelholm på torsdagen, ett besök som inte blev så lyckat. Tabelltvåan Rögle tog nämligen ledningen tidigt i den första perioden och höll sedan denna matchen ut. Även om Hugo Pettersson satte en reduceringspuck i mittperioden, så var det hemmalagets period helt och hållet. Fyra mål i mittperioden och ett mål i den sista spikade slutresultatet till 6-1.

Revansch blev det dock på söndagen, när J18 återigen vände hem till Husqvarna Garden för ett Smålandsderby. Gästande Troja-Ljungby tog ledningen i den första perioden, men Eric Nordmark kvitterade innan den första akten var färdigspelad. I de två efterföljande perioderna bombarderade HV gästernas mål och vann tillslut skotten med 54-17, men det dröjde fram till 58:49 innan Albert Schioldan klev fram och prickade in det förlösande segermålet till 2-1.

Veckans matcher: Torsdag 24/11, Rögle BK - HV71 6 - 1 (1-0, 4-1, 1-0) Söndag 27/11, HV71 - IF Troja-Ljungby 2 - 1 (1-1, 0-0, 1-0)

J20:
Det blev endast en match för J20 den gångna veckan, när laget åkte till Göteborg för att möta serieledarna Förlunda HC. Vid seger skulle HV71 säkra avancemang till J20 Top 10, men det avancemanget skulle få vänta. Hemmalaget tog nämligen ledningen redan efter nio sekunder, och även om Axel Landén kvitterade efter drygt halva första perioden, så återtog Frölunda ledningen med 2-1 innan den första perioden var över och höll sedan denna matchen ut.

Veckans matcher: Onsdag 23/11, Frölunda HC - HV71 2 - 1 (2-1, 0-0, 0-0)

U16:
U16 stormar också mot ett avancemang från U16 Regional Syd, efter förra veckans två segarar. Laget inledde helgen med att slå Karlskrona på bortaplan med hela 12-4, innan man på söndagen vände hem och plockade hem ytterligare tre poäng efter seger mot Linköping HC med 8-3 i Husqvarna Garden.

Veckans matcher: Lördag 26/11, Karlskrona HK - HV71 4 - 12 (0-4, 2-3, 2-5) Söndag 27/11, HV71 - Linköping HC 8 - 3 (2-1, 3-0, 3-2)