Svag förstaperiod fällde HV71
Publicerad: 2013-09-28

Inför lördagens match borta mot Frölunda låg HV71 sist i tabellen med endast fem inspelade poäng på lika många matcher och utan någon seger under ordinarie tid. Man lyckades inte heller ikväll vinna då man hamnat i ett 3-0-underläge tidigt i matchen och aldrig lyckades återhämta sig. Matchen slutade till slut 4-0 och HV71 har inlett säsongen riktigt tungt.

Det var alltså ett väldigt taggat och vinstsuget HV71 som äntrade Scandinaviums is, men man fick sämsta möjliga start, för efter 2.14 åkte Elias Fälth ut 2 minuter för puck out, och 4 sekunder in i Frölundas powerplay kom 1-0 genom John Klingberg. Två och en halv minut efter första målet kom även 2-0, detta genom Magnus Kahnberg som tryckte in returen på Oliver Bohms skott.

Efter det målet tog HV71 time out, men det hjälpte föga, för två minuter senare kom även 3-0 genom Jonas Ahnelöv. Och i samband med det tredje målet så bytte HV ut Gustaf Wesslau och satte in Jonas Gunnarsson mellan stolparna.

Under avslutningen av den första perioden hade Frölunda ytterligare chanser att göra mål, men Jonas Gunnarsson hade täppt igen och såg till att 3-0 stod sig.

HV71 ryckte upp sig

I den andra perioden fick vi se HV71 rycka upp sig ordentligt. Man började perioden i ett högt tempo och fick med sig en tidig utvisning och då fick  man chansen att spela powerplay för första gången sedan matchen mot Brynäs för 9 dagar sedan. I det numerära överläget tryckte man på ordentligt, men fick ingen utdelning.

Några minuter senare fick man spela powerplay igen och då var man ytterst när att få till en reducering, men Marcus Nilssons skott tog i stolpen.

Även Frölunda hade många bra lägen att göra mål, men Gunnarsson i HV-målet storspelade och såg till att 3-0 stod sig inför den sista perioden.

"Vi kommer upp lite i andra men sen är det inte så svårt att toppa vår första period", säger HV71:s Elias Fälth till C More efter den andra perioden.

Frölunda stängde matchen tidigt

Den tredje perioden började lika dåligt som den första för HV71, för efter endast 2.20 så sköt Jonas Ahnelöv in sitt andra mål för kvällen och 4-0 till Frölunda.

Strax efter målet fick HV åter igen chansen att spela powerplay, och man skapade ett enormt tryck mot Förlundas mål, men Linus Fernström i målet stod emot allting. Mycket närmare än så kom inte HV, istället var det Frölunda som spelade bäst under avslutningen och kunde hålla undan och vinna med 4-0 inför drygt 9500 åskådare i Scandinavium.