Lehtonen bakom HV71:s seger mot Örebro
Publicerad: 2018-09-06
MATCH
HV71 vann den näst sista träningsmatchen innan SHL börjar mot Örebro med 3-1. Mikko Lehtonen gjorde två av HV71:s mål innan Joakim Andersson kunde sätta spiken i kistan i tom bur.

Den första perioden präglades en hel del av utvisningar och det var också i powerplay som HV71 kunde ta ledningen. Mikko Lehtonen drog på ett handledsskott från blålinjen och Simon Önerud skymde sikten framför mål och 1-0 var ett faktum och blev också periodens enda mål.

I den andra perioden skapade Örebro lite tryck efter en HV-utvisning och kunde kvittera efter 4:39. Men Mikko Lehtonen var på spelhumör och kunde återge HV71 ledningen när halva matchen var spelad och HV71 gick återigen till pausvila med ettmålsledning.

– Tuff match att spela. Men jag tycker att vi borde spela lite bättre och inte så hafsigt, sa Simon Önerud i Cmore efter andra perioden.

I slutperioden saknade lagen den riktiga skärpan i passningar och avsluten. I slutskedet kunde Joakim Andersson sätta punkt för matchen med sitt 3-1 i tom bur.

För mycket felpass för att vi ska vara nöjda och vi måste vinna lite mer närkamper, sa Kristofer Berglund i Cmore efter matchen.