Lillis inför rivalmötet mot Linköping
Publicerad: 2019-09-30
INFÖR
HV71 åkte på säsongens första förlust på hemmaplan i lördags mot Skellefteå. Nu väntar en ny hemmamatch, denna gång på Linköping, och tränaren Stephan ”Lillis” Lundh vill se ett effektivare HV71 på tisdagskvällen.

HV71 ligger på en elfte plats i tabellen efter sex spelade omgångar och har bara mäktat med nio mål.

– Det är viktigt att förstå allvaret i situationen. Vi vill inte vara på den placeringen i tabellen som vi är. Det är lätt att säga att det gått få matcher, men poängen är lika viktiga nu som i slutet av säsongen. Vi har tagit för få poäng, men har varit med och krigat om det i alla matcher. Nu jobbar för stenhårt för att förtjäna marginalerna på vår sida. Vi har en vecka framför oss med tre matcher och jag hoppas att vi är i en annan situation nästa måndag, säger Stephan ”Lillis” Lundh, tränare i HV71.

Hur ser du på insatsen i lördags?
– Ineffektiva och powerplay är inte bra. Vi har chanser nog att ta med oss poäng i den matchen och har bland annat två stolpträffar, men det grinar emot oss när det gäller målskyttet för tillfället.

Kan man analysera vad det beror på?
– Jag tror att killarna spänner sig. Börjar det gå troll i till exempel powerplay så är man mer rädd att misslyckas än att lyckas och det är det vi jobbar med just nu, att vända det. Mycket sitter på axlarna på spelarna. Vi måste se till att få fler mål som Jocke Andersson gör, som går under rubriken ”skitmål”, och är frukten av hårt arbete. Då kommer det att lossna för killarna.

Hur anpassar du träningen efter situationen som laget befinner sig i?
– Det gäller att behålla glädjen och inte lägga mer tyngd på spelarnas axlar. Vi har ett bra försvarsspel och ett bra boxplay och träningen är inriktad på att skapa mer tid i anfallszon och där vara hetare.

På tisdagskvällen väntar möte med Linköping HC som ligger placeringen bakom HV71 i tabellen.

– Linköping har också börjat lite knackigt, precis som vi. Men i ärlighetens namn har jag inte lagt så mycket fokus på Linköping. Spelar bara vi som vi ska göra och med den energin och kraften vi kan så behöver vi inte titta på vad Linköping gör.

Vad vill du se av ditt lag?
– Jag vill att vi ska starta upp matchen med att ta kommando. Jag vill att vi ska vända spelet med fart i djupled och jag vill att vi ska orka spela det spelet i 60 minuter.

Positivt till tisdagens match är att Emil Johansson, som var sjuk senast, nu är frisk. I övrigt väntar man med att ta ut laget till matchdagen.

Fem senaste matcherna HV71
HV71- Skellefteå 1-3
Djurgården - HV71 2-1
HV71 – Leksand 2-1
Luleå - HV71 3-2
HV71 – Frölunda 3-2

Fem senaste matcherna LHC
Linköping – Växjö 3-2
Luleå – Linköping 4-1
Linköping – Rögle 2-3
Frölunda – Linköping 4-0
Linköping- -Brynäs 4-3

Köp biljetter till matchen på http://www.hv71.se/biljetter

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners