Lördag Lör 26 September Sep
Onsdag Ons 30 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Söndag Sön 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Söndag Sön 15 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

HV71 vidare till kvartsfinal

18 mars 2019 21:53
Slutspel

HV71 vinner även den andra åttondelsfinal och är därmed vidare till kvartsfinal efter 2-0 i matcher. David Gustafsson, Markus Ljungh, Christoffer Törngren och Markus Lauridsen gjorde HV:s mål i 4-3-segern.


På måndagen vände åttondelsfinalserien ner till Skåne för match två, där HV71 hade matchboll efter segern i den första matchen i lördags. Ängelholm, som inte har fått uppleva ett slutspel på 25 år, tände igång sitt lag ordentligt i den första perioden, som gick ifrån till en 3-0-ledning innan det var dags för den första periodvilan.

I den andra perioden fick publiken dock se en total scenförändring. David Gustafsson skickade in en tidig reducering till 3-1 och gav HV hopp igen, som fortsatte att tugga på och reducerade ytterligare en gång efter drygt halva perioden via ett snyggt handledsskott utav Markus Ljungh. Det målet fick hemmalaget att gå på knäna, vilket HV utnyttjade när Christoffer Törngren petade in en retur till 3-3.

Den andra periodvilan kom lägligt för hemmalaget, som kom ut starkt igen i den tredje perioden och tryckte på för ett nytt ledningsmål, men Jonas Gunnarsson i HV-målet stod emot och fick göra flera svettiga räddningar. HV var inte heller helt chanslösa framåt, men inte heller de kunde få in fler puckar under ordinarie speltid.

I förlängningen var det två lag som gick för segern och öset allt framåt, men det märktes att Rögle hade mer att förlora och nervositeten tog över mer och mer. Tillslut kunde inte hemmalaget stå emot mer när Markus Lauridsen snärtade in pucken i krysset och skickade HV71 till kvartsfinal med sitt 4-3-mål.