Förlust i derbyreturen mot Växjö
Publicerad: 2020-10-31
HV71 lyckades inte följa upp derbysegern senast utan föll mot Växjö under lördagskvällen. Special teams fällde avgörandet, där hemmalaget gjorde hela fem av sex mål.

Ett för kvällen gulklätt HV71 äntrade isen i Vida Arena, för ett andra smålandsderby på tre dagar. Den första perioden var ganska avvaktande och spelmässigt jämn, där inget av lagen lyckades koppla ett ordentligt grepp över spelet. Ett numerärt överläge för Lakers blev tungan på vågen, då Pontus Holmberg lyckades ta ledningen i powerplay.

Mittperioden bjöd på en målkavalkad till HV71:s förtret, då Växjö stod för hela fyra mål. Ilari Melart hängde först 2–0, innan Anton Wedin reducerade i powerplay. HV71 drog sig sedan på flertalet utvisningar vilka kostade dyrt. Joel Persson och Richard Gynge gjorde båda två mål i två efterföljande numerära överlägen. HV71 fick själva chansen att reducera i spelformen, men straffades istället genom Emil Forslund som fullbordade Växjös målkalas i mittperioden med ett mål i boxplay.

Botbänken var fortsatt välbesökt av HV-spelare under upptakten av den tredje perioden. Efter att ha klarat av en rad utvisningar reducerades Växjö-ledningen genom Johannes Kinnvall. I slutskedet av matchen flyttade HV71 fram positionerna och plockade ut målvakten redan med fem minuter kvar av ordinarie tid. Närmare än en reducering från Anton Wedin kom man dessvärre inte, innan Ludvig Nilsson satte spiken i kistan med ett mål i tom kasse.

Växjö Lakers HC 6–3 HV71 (1–0, 4–1, 1–2)