Joakim Engström inför semifinalmatcherna i Kinnarps Arena
Publicerad: 2020-02-28
SDHL
Första semifinalmatchen gick till HV71 när de under onsdagskvällen besegrade Djurgården på bortaplan. En stark förstaperiod där där de gick ifrån till 3-0 grundlade tillslut en stabil 6-2 seger. I helgen vänder serien hem till Jönköping och Kinnarps Arena för semifinal 2 och 3.

Matchbilden i första semifinalmatchen präglades av ett stort puckinnehav från HV71 men Djurgården var inte ofarliga. En kort period i tredje perioden stog det 2–4 på resultattavlan trots spelövertag HV71.

– Har en bra känsla kring första matchen. Videon vi tittade på tillsammans med laget och den gameplan vi tog fram resulterade i våra tre första mål, det är något jag är nöjd med. Vi gasar från start och dom är inte riktigt med på det. Upplever att deras matchplan övergår mer till en fysisk karaktär ju fler mål vi gör och de tappar fokus från spelet.

– De gör två mål när vi bara har en hand på ratten. Det är en sak vi ska ta lärdom av och hela tiden behålla två händer på ratten.

Hanna Olsson och Kennedy Marchment saknades i kvartsfinalserien. I första semifinalen var de återigen tillbaka i laguppställningen och levererade poäng direkt.

– De är väldigt duktiga i alla delar av isen, poäng vet vi att de kan producera men de är också en stor del i vårt övergripande försvarsspel. Det var kul att ha dom tillbaka i laget igen.

Var ni nöjda med er matchplan i första semifinalmatchen eller kommer det göras några justeringar inför matcherna i helgen?

– Vi ska justera några saker i vårt spel när Djurgården börjar jaga kroppar snarare än puckar. Nu har de lagt ut sina kort på bordet och vi vet vad som kan hända, men det är mer en mental grej vi får prata om. Vi behöver stå pall och inte slå tillbaka, det är precis det dom vill, vi ska hela tiden fokusera på vårat spel.

Hur formerar du laget?

– Anna Borgqvist fick en smäll sist men vi hoppas att hon kan spela. Annars är det samma lag som sist.

Semifinalerna
1:5 Djurgården - HV71, onsdag 26/2 19:00 2-6
2:5 HV71 - Djurgården, lördag 29/2 12:00
3:5 HV71 - Djurgården, söndag 1/3 14:00
ev 4:5 Djurgården - HV71, onsdag 4/3 19:00
ev 5:5 HV71 - Djurgården, lördag 7/3 18:00

Köp biljett till semifinal 2 och 3 på hemmaplan här.

Victor Wakerius
Huvudsponsor
Premiumpartners