Landslagsbacken Daniel Fernholm förstärker HV71
Publicerad: 2012-09-13

HV71 förstärker backbesättningen med 28-årige landslagsbacken Daniel Fernholm. "Stor, rejäl och stark back som står pall när det hettar till", säger sportchefen Fredrik Stillman om nyförvärvet.

- Jag ser fram emot att komma till Jönköping och sätta igång och spela. HV71 har ett bra lag på pappret så det kan bli en rolig säsong. Jag vet vad HV71 står för och det är en klubb som vunnit många SM-guld de senaste åren. Det ska bli kul att komma till en vinnande klubb. Man höjer sig själv när man får träna med de bästa varje dag. HV71 visade bäst intresse också och presenterade ett bra upplägg, vilket är viktigt, säger Daniel Fernholm, som blev klar under kvällen.

- Daniel är en stor, rejäl och stark back som står pall när det hettar till. En erfaren kille på hög nivå som kommer komplettera och fylla sista platsen i backbesättningen, säger Fredrik Stillman, sportchef i HV71.

Daniel Fernholm är uppvuxen i Stockholm och startade sin hockeykarriär i Huddinge IK. Därefter spelade han juniorhockey med Mora IK innan han flyttade tillbaka till Huddinge. Elitseriedebuten kom i Djurgårdens IF säsongen 2003/04.

Totalt har Fernholm spelat 246 elitseriematcher samt 50 slutspelsmatcher med Djurgårdens IF och Linköping HC. Under dessa matcher har han gjort 93 poäng (fördelat på 27 mål och 66 assist) i Elitserien och 16 (5+11) poäng i slutspelet. Säsongen 2007/08 blev det ett SM-silver med Linköping.

Internationellt har Fernholm spelat sju matcher i italienska Bolzano, 27 matcher med AHL-laget Wilkes-Barre Scranton Penguins, 42 matcher med ECHL-laget Wheeling Nailers, 18 matcher med Neftekhimik Nizhnekamsk i KHL och 21 matcher med Dinamo Minsk (KHL). Förra säsongen spelade Fernholm 10 matcher med KHL-laget Atlant Mytishchi och därefter 40 matcher med finska HIFK.

I Tre Kronor har Fernholm spelat nästan varje säsong sedan 2004. Totalt har det blivit 77 landskamper och bland meriterna märks VM-silvret från 2010/11.

Daniel ansluter till laget imorgon förmiddag och kontraktet gäller säsongen 2012/13.

Press/information Daniel Wengel
Huvudsponsor
Premiumpartners