Tobias Thermell: ”Vi behöver bli mer beslutsamma”
Publicerad: 2021-12-16
INFÖR
Efter förlusten mot Mora på onsdagskvällen åker nu HV71 till Tingsryd för nya bortamatch. HV71:s assisterande tränare Tobias Thermell är klar med vad han vill se från laget på fredagen. ”Vi behöver bli mer beslutsamma i alla situationer”.

HV71 reste hem från Mora på torsdagen och anlände till Husqvarna Garden efter lunch. Tränarna har gått igenom onsdagsmatchen och har analysen klar varför det inte blev tre poäng till Jönköping.

– Vi behöver bli giftigare i alla situationer och mer beslutsamma. Jag tycker vi höjer oss i tredje perioden när vi måste jaga kvittering. Men överlag är det en del som kan bli bättre. En passning måste sitta på bladet, skotten kan inte gå i magen på målvakten och så vidare. Det är den skärpan som behöver bli bättre, säger Tobias Thermell.

Ni var kort om folk redan innan matchen och fick även skada på Daniel Bertov under matchen som tvingades utgå. Hur påverkade det att ni gick på lite folk?
– Det är klart att det påverkar men ingenting vi kan skylla på. Vi startade på tre centrar och fyra ytterforwardspar och det blev lite sönderryckt. När vi sedan gick ner på tre kedjor blev det lite mer flyt. Jag tycker också att Hugo Fransson kom in bra och spelade med pondus i beslutsamhet.

Ni hade några lägen i powerplay. Hur ser du på spelet där?
– Samma där som i fem mot femspelet. Powerplay kan annars ändra matchen om man visar beslutsamhet och skickar bra signaler till övriga laget, men det lyckades vi inte riktigt med igår.

På fredagen väntar ny match för HV71 när man åker till Tingsryd. Senast lagen möttes var den 13 november och den gången vann HV71 med 3-1. Nu har TAIF två raka segrar och besegrade AIK med 5-2 på onsdagen.

– Ett skickligt lag som gör lite oväntade saker. Många individuellt spelskickliga spelare som kan hitta på lite luriga saker och spelar med finess. Det gäller att vi är försvarsinriktade och spelar med stabilitet, avslutar Tobias Thermell.

Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners