Seger i försäsongspremiären
Publicerad: 2021-08-12
Träningsmatch
Det blev seger i säsongens första match när HV71 bortabesegrade Västerås IK med 4-2. Pontus Netterberg 2, Chad Billins och Jesper Kokkonen gjorde målen.

HV71 rivstartade försäsongen 21/22 och gjorde 1-0 redan efter drygt fyra minuter. Det var Pontus Nettberg som avslutade anfallet efter fint förarbete från Christoffer Törngren och Tyler Vesel. HV71 förde spelet i perioden men det var Västerås som gjorde matchens andra mål. Efter slarv i HV-försvaret tog Mathias From hand om pucken och kvitterade till 1-1 bakom Jonas Gunnarsson, matchklockan stod då på 14:41. HV71 återtog ledningen några minuter senare när Pontus Netterberg styrde in Chad Billins skott till 2-1 i spel fem mot fyra.

Ett mer böljande spel präglade den andra perioden. Lagen bytte chanser och den bästa hade hemmalaget, men då svarade Jonas Gunnarsson för en högkvalificerad räddning när Västerås kom två mot en. HV71 gjorde periodens enda mål efter att Chad Billins hittat nätet i slutet av perioden.

Efter en och en halv minut av den tredje perioden ökade Jesper Kokkonen, framspelad av bröderna Davidsson, på HV71:s ledning till 4-1. Västerås reducerade i slutet av den tredje perioden till 2-4, ett resultat som stod sig matchen ut.

Nästa träningsmatch spelas nästa torsdag när Linköping besöker Husqvarna Garden.

Västerås IK - HV71 2-4 (1-2, 0-1, 1-1)

04:19 0-1 HV71 Pontus Netterberg ( Törngren, Vesel)
14:41 1-1 VIK Mathias From
17:07 1-2 HV71 Pontus Netterberg (Billins, Matson)

18:17 1-3 HV71 Chad Billins (Wennlund, Ytterell)

01:25 1-4 HV71 Jesper Kokkonen (M.Davidsson, J.Davidsson)
15:09 2-4 VIK Alexander Lunsjö

Skott: 24-38 (9-11, 6-17, 9-10)