De lämnar HV71 - Önerud till KHL

7 maj 2017 09:46
TRUPPEN

I veckan som passerat har sportchefen Johan Hult och assisterande sportchefen Johan Davidsson haft individuella samtal med merparten av spelarna i herrlaget. Det står då klart att nio spelare från årets lag lämnar HV71.


Det handlar om Chris Abbott, Teemu Laine, Niklas Hansson, Lias Andersson, Adam Almquist, Erik Christensen, Christoffer Törngren och Pär Arlbrandt vars kontrakt går ut med HV71.

– Jag vill tacka samtliga spelare för deras insatser i HV71. De är alla fantastiska killar som bidragit till årets SM-guld, men nu skiljs våra vägar för denna gången, säger Johan Hult och fortsätter:

– Vi har ett par spelare som vi har fortsatt dialog med och hoppas även kunna presentera några nyförvärv under den närmsta tiden.

Dessutom köps Simon Önerud loss från sitt kontrakt med HV71 för spel i KHL.

– Simon har uttryckt en önskan om att prova på spel i KHL och vi kommer inte stå i vägen för det. Det kontrakt vi hade med Simon bryts i och med att han köps loss. Vi önskar Simon stort lycka till och hoppas att en dag i framtiden är tillbaka i Kinnarps Arena som HV-spelare, säger Johan Hult.

Simon Önerud om att lämna HV71:

– Jag är väldigt tacksam för att HV71 ger mig chansen att prova på KHL, med den utmaningen som det medför och jag hoppas att jag kommer tillbaka hem till HV71 om inte allt för lång tid.

Truppen 2017/2018

Målvakter:
Linus Söderström
Fredrik Pettersson-Wentzel

Backar:
Kristofer Berglund
Christoffer Persson
Jacob Cederholm
Erik Brännström
Andreas Borgman
Lawrence Pilut

Forward:
Martin Thörnberg
David Ullström
Oscar Sundh
Filip Sandberg
Erik Andersson
Kevin Stenlund
Anton Bengtsson
Mattias Tedenby
Isac Brännström