Utvisningar fällde HV71 i Närke
Publicerad: 2020-09-24
Det blev förlust i Örebro efter en målrik tillställning, där hemmalaget drog det längsta strået. Slutresultatet skrevs till 5–4, där spel i powerplay fällde avgörandet. Chans till revansch ges på lördag, då Rögle gästar Husqvarna Garden.

Matchupptakten var jämn och det dröjde innan något av lagen lyckades bita sig fast ordentligt i anfallszon. Det var hemmalaget som åstadkom detta och kunde också ta ledningen genom Gustav Backström, med ett skott utifrån. HV71 hade det kämpigt efter målet, men bjöds in i matchen igen genom ett numerärt överläge. Väl där smällde det direkt genom Simon Önerud, som parkerad framför mål pangade in kvitteringen. Hemmalaget kom ändock att gå i pausvila med en bättre känsla, efter att backen Stefan Warg återtagit ledningen för sitt lag, med ett skott från blålinjen.

Efter en händelserik förstaperiod vreds tempot upp ytterligare i den andra, där det bjöds på hockeygodis. Allra läckrast var nog snurrfintsframspelningen Jesper Kokkonen serverade kvitteringsskytten Christian Sandberg tidigt i perioden. HV71 tog sedan ledningen efter att Lias Andersson fått bladet på ett avslut från Emil Andrae. Glädjen blev dessvärre kortvarig, då Borna Rendulic kvitterade för Örebro efter en spelvändning. Närkingarna fick sedan en gyllene möjlighet i spel fem mot tre. HV71 visade klass i boxplay, och kunde istället själva återta ledningen. Återigen på styrning, den här gången genom Linus Fröberg.

Örebros powerplay avgjorde
Ett hungrigt hemmalag klev ut på isen i den tredje perioden, fast beslutna att ta sig tillbaka in i matchen. Biljetten gavs i form av tre numerära överlägen på kort tid, och vid tredje tillfället - i spel fem mot tre - kom kvitteringen genom Joonas Rask. Utvisningarna fortsatte gå Örebros väg och med drygt sex minuter kvar gav Borna Rendulic sitt lag ledningen med sitt andra mål för kvällen. HV71 försökte desperat repa sig, men lyckades inte komma närmre trots utplockad målvakt i slutminuterna.

Örebro HK 5-4 HV71 (2–1, 1–3, 2–0)
07:21 1–0 (EQ) ÖHK Gustav Backström (Larsson, Rask)
09:10 1–1 (PP1) HV71 Simon Önerud (Wedin)
17:14 2–1 (EQ) ÖHK Stefan Warg (Rissanen, Rask)

22:22 2–2 (EQ) HV71 Christian Sandberg (Kokkonen, Arell)
27:31 2–3 (EQ) HV71 Lias Andersson (Andrae, Johansson)
28:12 3–3 (EQ) ÖHK Borna Rendulic (Bromé)
33:09 3–4 (EQ) HV71 Linus Fröberg (Martinsson, Bergström)

49:04 4–4 (PP1) ÖHK Joonas Rask (Abols, Rendulic)
54:02 5–4 (PP1) ÖHK Borna Rendulic (Abols, Rask)