Svängigt när HV71 straffade LHC
Publicerad: 2018-02-03
SHL
HV71 stod för en stark vändning när man på lördagseftermiddagen bortabesegrade Linköping med 6-5 efter straffar. Marc Zanetti, Victor Ejdsell, Pierre Engvall, Bill Sweatt, Kevin Stenlund och Mattias Tedenby (avgörande straff) gjorde målen.

HV71 fick en madrömsstart på matchen mot Linköping. Redan efter 1:03 gjorde Olle Lycksell 1-0 och drygt minuten senare ökade Derek Roy på till 2-0. Då tog HV71 timeout och efter den tuffa inledningen spelade laget upp sig och förde spelet stora delar av perioden. HV71 skulle reducera efter 11:40 då Marc Zanetti, med ett slagskott från blålinjen, sköt in pucken bakom Jacob Johansson i LHC-målet. HV71 hade sedan flera fina chanser till kvittering, framför allt genom Anton Bengtsson med en ramträff och David Ullström med ett friläge, men 2-1 stod sig perioden ut.

Svängig andra period
Linköping kom ut bra de första minuterna i den andra perioden men HV71 jämnade ut spelet och fick för andra gången i matchen chansen i numerärt överläge. Då klev Victor Ejdsell fram och gjorde 2-2 med sitt 16:e mål för säsongen. Sedan fick hemmalaget spela fem mot fyra två gånger om och under den andra utvisningen gjorde Mathis Olimb 3-2 för LHC. Pierre Engvall kvitterade tre minuter senare till 3-3 när han styrde in Lawrence Piluts skott och bara någon minut senare hade HV71 vänt matchen när Bill Sweatt gjorde 4-3 till bortalaget.

• Det svänger åt båda håll och mycket powerplay och boxplay. Kul att spela och vi får vara nöjda att vi leder, sa Pierre Engvall till C More efter den andra perioden.

Den tredje perioden började som den första. Två snabba LHC-mål de första minuterna gjorde att hemmalaget återigen satt i förarsätet. HV71 skulle dock resa sig igen. Kevin Stenlund kvitterade till 5-5 efter 6:57 och tog matchen till övertid. Där var HV71 närmast seger men matchen fick avgöras på straffar och där klev Mattias Tedenby och Adam Åhman fram och avgjorde för HV71.

Linköping HC - HV71 5-6 SO (2-1, 1-3, 2-1, 0-0, 0-1)

01:30 1-0 LHC Olle Lycksell (Bibic, K.Olimb)
02:25 2-0 LHC Derek Roy (Lilja)
11:40 2-1 HV71 Marc Zanetti (Gustafsson)

26:02 2-2 HV71 Victor Ejdsell (Brännström, Engvall)
31:32 3-2 LHC Mathis Olimb (Sylvegård, Mullen)
34:52 3-3 HV71 Pierre Engvall (Pilut, Gustafsson)
36:28 3-4 HV71 Bill Sweatt