HV71 föll mot Linköping
Publicerad: 2019-10-31
I ett rivalmöte med många ansikten drog till slut Linköping det längsta strået efter att ha vänt på matchen i den tredje perioden. HV71 höll jämna steg i stora delar av matchen, men straffades hårt av misstag och gick miste om poäng.

Matchen rivstartade direkt och efter en dryg minut hade HV71 gjort matchens första mål, trodde man. Det visade sig efter videobedömning att Anthony Camara styrde in pucken med en aningen för högt hållen klubba. Målet dömdes bort, och istället kunde Linköping kort därefter ta ledningen genom Jaakko Rissanen, efter ett kostsamt pucktapp i egen zon från HV. Det blev något utav ett målkalas de efterföljande minuterna, då först Axel Holmström kvitterade för HV71 efter att ha snappat upp en retur. Jarno Kärki förde sedan tillbaka Linköping i förarsätet efter att ha styrt in en puck framför mål. Tempot stagnerade efter målen och de farliga målchanserna lyste med sin frånvaro perioden ut.

Upptakten av mittperioden gick att likna vid Hawaii-hockey av den högre skolan. Det saknades struktur från något utav lagen och chanser bjöds hejvilt. Linköping fick chansen i numerärt överläge två gånger om, och vid det senare tillfället gav det utdelning i form av mål från Broc Little. Hemmalaget fortsatte styra och det såg länge ut som att det enda positiva ur HV-synvinkel i perioden var att bevittna Zion Nybeck skrinna sina första skär i SHL. I slutminuterna kom desto fler glädjeämnen, då HV71 lyckades replikera två gånger om till siffrorna 3–3. Först prickade Nils Andersson in reduceringen i numerärt överläge, från blålinjen. Slår du sedan upp ordboken och letar efter definitionen av ”skott i krysset”, är det sannolikt att en beskrivning av Anthony Camaras handledsskott till 3–3 återfinns där.

Linköping kom tillbaka
Efter en tilltrasslad situation framför Jonas Gunnarsson fick Linköpings Olle Lycksell till slut fram pucken, för att sedan servera en fri Eddie Larsson, som enkelt kunde göra mål. Ett slag i magen för HV71 som precis klarat av ett numerärt underläge i den tredje periodens inledning. För andra gången på kort tid straffades sedan bortalaget av individuella misstag, då Henrik Törnqvist utökade ledningen ytterligare till 5–3, efter att ha kommit helt fri med Jonas Gunnarsson. Resultatet stod sig matchen ut och HV71 gick poänglösa ur kvällens rivalmöte efter att förgäves försökt forcera in en reducering.

Linköping - HV71 5-3 (2-1, 1-2, 2-0)
02:40 1-0 (EQ) LHC Jaakko Rissanen (Gordon)
03:58 1-1 (EQ) HV71 Axel Holmström (Strömberg, Bergström)
05:34 2-1 (EQ) LHC Jarno Kärki (Holös, Lindroth)

29:40 3-1 (PP1) LHC Broc Little (Gordon, Rissanen)
38:23 3-2 (PP1) HV71 Nils Andersson (Sandin, Lauridsen)
39:16 3-3 (EQ) HV71 Anthony Camara (Martinsson, Kinnvall)

42:40 4-3 (EQ) LHC Eddie Larsson (Lycksell)
44:55 5-3 (EQ) LHC Henrik Törnkvist (Mylläri, Lycksell)