HV71 vidare till semifinal
Publicerad: 2020-02-22
Två matcher räckte för HV71. Kvartsfinalserien klarade HV71 Dam av utan större problem då de besegrade Leksand med 7-1 ikväll inför 655 åskådare. Nu väntar semifinal med start på onsdag borta mot Djurgården.

Vinna eller försvinna. Det var förutsättningarna för Leksand inför kvällens match. HV71 gick däremot in i matchen med gott självförtroende efter en klar 9-1 seger senast. Kvällens match börjar med ett böljande spel där inget av lagen riktigt lyckas skrapa fram några heta målchanser. HV71 skapar den första riktigt heta målchansen i matchen när de kommer i ett 2-1 läge sju minuter in i perioden men Jule Flötgren i Leksands mål lyckas styra av. Efter en längre sekvens i anfallszon av hemmalaget drar tillslut Leksand på sig en utvisning men i boxplayspelet gör Leksand ett bra jobb. En jämn första period slutar 0-0.

Period 2 börjar med en HV-utvisning när Danielle Stone får sitta av en holding utvisning. Här ska dock hemmalaget bli mest lyckosamma, Sanni Hakala bryter en pass, kommer fri mot målvakt och gör sitt tredje mål detta slutspel. Energin av första målet bär sedan hemmalaget med sig och 2-0 gör sedan Kaitlyn Tougas. Reduceringsmålet kommer sedan lite plötsligt, tretton minuter in perioden, när Leksands Emma Woods trycker upp pucken i nättaket bakom Shea Tiley. Slutdelen av mittperioden är fördel HV och 3-1 målet kommer genom lagkaptenen Jessica Healey som följer med upp i ett anfall.

HV71 får en drömstart på tredje perioden när de redan innan perioden är två minuter gammal gör 4-1 efter att Lina Ljungblom slagit in en retur. Bara minuter senare kommer ytterligare ett mål, denna gången från Sidney Morin. Efter målet går hemmalaget ner i sin koncentration och Leksand lyckas skapa några lägen. Leksand tar en chansning med fem minuter kvar av perioden när de tar ut målvakten men då sätter HV71:s Anna Borgqvist 6-1 till HV71. Sanni Hakala sätter sedan spiken i kistan med sitt 7-1 mål i powerplay och matchen är över.