Seger i genrepet
Publicerad: 2021-09-21
Träningsmatch
HV71 vann med 3-2 mot BIK Karlskoga i genrepet inför premiären på fredag. Fredrik Forsberg gjorde två mål och Jesper Kokkonen det avgörande 3-2-målet i den tredje perioden.

Det var en jämn tillställning i Husqvarna Garden på tisdagskvällen. Bortalaget BIK Karlskoga inledde målskyttet redan efter 2:23 när Henrik Björklund hittade rätt i spel fem mot fyra. Bortalaget startade piggast men HV71 jobbade sig in i matchen och fick utdelning i spel fem mot fyra efter drygt halva perioden. Det var Fredrik Forsberg som i sin favoritposition i den vänstra tekningscirkeln gjorde kvitteringsmålet.

Även den andra perioden var en jämn historia. Karlskoga inledde bäst men det var ändå HV71 som tog ledningen, och återigen var det Fredrik Forsberg i spel fem mot fyra. Då stod klockan på 4:42. Två minuter senare kunde dock bortalaget kvittera, denna gång i spel sex mot fem under en avvaktande HV-utvisning. Karlskoga var piggast efter målen men HV71 jämnade ut spelet i slutet av perioden. Den andra perioden slutade också den 1-1, och ställningen var lika på två efter två.

HV71 kom ut bättre i den tredje perioden och efter drygt 12 minuter kunde man återta ledningen. Det var Jesper Kokkonen som lurade Karlskoga-målvakten från nära håll och kunde lägga in pucken i öppet mål fram till 3-2. Ett mål som också det föll i numerärt överläge. Karlskoga jagade kvittering i slutminuterna, men HV71 med ett bra försvarsspel och ett stabilt målvaktsspel från Filip Larsson, hålla undan och vinna med 3-2.

Det var försäsongens sista match och nu väntar premiär i Hockeyallsvenskan när AIK besöker Husqvarna Garden på fredag kväll. Matchstart 18:00.