Målrik seger mot Färjestad
Publicerad: 2020-01-28
Det är alltid en särskild hetta i luften när HV71 och Färjestad möts, ikväll var inget undantag. I en målrik historia med hela tre mål i numerärt överläge segrade HV71 på ett övertygande sätt.

Bara under de första minuterna bjöds det på mer kamp och chanser än vad vissa serielunksmatcher gör i sin helhet. Gästerna var först att profitera på det öppna spelet och tog ledningen genom Oscar Bäck. En möjlig väg tillbaka för HV71 öppnades efter att Lucas Ekeståhl-Jonsson visats ut. Alexander Bergström tog vara på möjligheten och kvitterade efter fint samarbete med Axel Holmström. Momentum behölls hos de blåklädda och efter ett långt anfall fick Jesper Williamsson möjligheten – och tog den. Vändningen var ett faktum.

HV71 kom ut starkt i den andra perioden och skapade chanser, delade ut tacklingar och gjorde också mål. Martin Thörnberg avlossade en isare som letade sig in under Markus Svenssons högra benskydd. Forceringen fortsatte och det var fortsatt spel mot ett mål. De powerplay-spöken som hemsökt HV71 under säsongen verkade sannolikt bortskrämda, då Johannes Kinnvall utökade ledningen med lagets andra mål i spelformen för kvällen. Färjestad hade möjligheten att kvittera på straff, men missade och istället kunde Johan Johnsson dryga ut ledningen ytterligare i anfallet efter. Värmlänningarna fick därefter ytterligare en straff och den här gången satt den genom Albert Johansson. Ordningen återställdes mindre än en minut senare, signerat Alexander Bergström med matchens tredje powerplaymål.

Tidigt i den tredje perioden tilldelades Christoffer Törngren ett matchstraff vilket innebar fem minuters powerplay för Färjestad. Hugo Alnefelt stod upp bra tillsammans med boxplayformationen och hindrade gästerna från att utnyttja möjligheten. Ledningen kom ändå att krympas halvvägs in i perioden genom backen Sebastian Erixon. Färjestad fick energi efter målet och höjde intensiteten i sitt spel och tog sig spelmässigt tillbaka. Värmlänningarna reducerade ytterligare i numerärt överläge genom Jonathon Blum, vilket skapade en viss nerv i matchen. Den lilla strimma hopp Färjestad uppbringades släcktes sedan efter att Martin Thörnberg lobbat in 7–4 i tom kasse. Jesper Williamsson putsade sedan slutresultatet med sitt andra mål för kvällen, även det i öppen kasse.

HV71 8-4 Färjestads BK (2–1, 4–1, 2–2)
02:06 0–1 (EQ) FBK Oskar Bäck (Johansson, Mozik)
05:59 1–1 (PP1) HV71 Alexander Bergström (Holmström, Kinnvall)
10:58 2–1 (EQ) HV71 Jesper Williamsson (Fröberg, Bergström)

22:19 3–1 (EQ) HV71 Martin Thörnberg (Lauridsen, Ikonen)
25:52 4–1 (PP1) HV71 Johannes Kinnvall (Bergström, Sandin)
30:13 5–1 (EQ) HV71 Johan Johnsson (Williamsson, Törngren)
36:02 5–2 (PS) FBK Albert Johansson
37:15 6–2 (PP1) HV71 Alexander Bergström (Lauridsen, Kinnvall)

49:51 6–3 (EQ) FBK Sebastian Erixon (Åslund, Lawner)