Förlustsviten bruten – Alnefelt hjälte
Publicerad: 2020-01-25
Förlusttrenden bröts efter en stark laginsats i CATENA Arena. HV71 kom tillbaka efter att ha hamnat i underläge och kunde till slut vinna med siffrorna 4–1. Särskild matchhjälte blev Hugo Alnefelt efter en stark insats mellan stolparna.

Rögle kom ut starkt framburna av sin hemmapublik och skapade lägen direkt. Backstjärnan Kodie Curran öppnade kort därefter målskyttet i matchen och gav skåningarna ledningen. Anstormningen fortsatte under de första tio minuterna, men HV71 lyckades hålla tätt. Därefter kom HV71 in i matchen allt mer, men målen uteblev. Slutminuterna spelades i spel fem-mot-tre och det enda som stod mellan kvitteringen var storspelande Roman Will i Rögle-kassen.

Inledningen av mittperioden präglades av krampaktigt spel från båda lagen, där Rögle var strået vassare när det kommer till målchanser. Efter en dubbelutvisning och spel fyra-mot-fyra började HV71 komma in i matchen igen. Oscar Sundh var skrattretande nära att bli målskytt, men träffade ribban. Kvitteringen kom istället genom Simon Önerud efter en tilltrasslad situation framför mål. Målet följdes av bra flyt framåt, vilket avbröts när HV71 drabbades av ett matchstraff och fem minuter boxplay. HV71 lyckades stå emot och avvärjde det numerära överläget, mycket tack vare en storspelande Hugo Alnefelt.

Efter ett par avvaktande inledande minuter fick HV71 chansen i numerärt överläge. Väl där bröts förbannelsen då Johannes Kinnvall bombade in ledningsmålet, lagets första fullträff i spelformen på fem matcher. HV71 hittade enkelheten i anfallsspelet efter målet och visade upp ett lugn med pucken. Efter en snabb omställning kunde Linus Sandin frispela Christoffer Törngren, som lugnt och behärskat utökade ledningen. Rögle inledde därefter en slutforcering och plockade ut målvakten. HV71 replikerade genom ett mål i tom kassen av Linus Sandin, vilket innebar slutresultatet 4–1.

Rögle BK - HV71 (1–0, 0–1, 0–3)
03:11 1–0 (EQ) RBK Kodie Curran (Johannesson)

31:53 1–1 (EQ) HV71 Simon Önerud (Williamsson, Fröberg)

45:50 1–2 (PP1) HV71 Johannes Kinnvall (Bergström, Lauridsen)
51:06 1–3 (EQ) HV71 Christoffer Törngren (Sandin, Kinnvall)
59:21 1–4 (EQ) HV71 Linus Sandin (Törngren)

Skott: 33–29
Räddningsprocent: RBK: 86,21% , HV71: 96,97%