William Rahm: ”De gör comeback borta mot Malmö”
Publicerad: 2020-12-14
INFÖR
Två matcher kvar innan juluppehållet och för HV71 är det två oerhört viktiga matcher mot Malmö och sedan Brynäs. ”Vi måste hela tiden rikta energin framåt mot nästa match”, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71.

Förlusten mot Örebro i lördags var HV71:s tredje raka förra veckan efter att också ha förlorat mot Linköping och Frölunda. Läget är tufft både mentalt och i tabellen.

– Idag har pratat igenom den senaste matchen och luftat känslor och tankar. Men vi vill inte leva kvar i matchen som varit för länge utan rikta energin framåt mot nästa match och leva i nuet. Det gäller att bygga positiva bilder för killarna och lyfta fram det i matcherna som är bra, säger William Rahm.

Vad kan det vara för bilder?

– Jag tycker vi är bra i special teams (powerplay och boxplay) och har en stabilare grund i defensiven än tidigare. Killarna kämpar och sliter och arbetsinsatsen är vi också nöjda med.

Vad behöver ni göra annorlunda?

– Framförallt behöver vi jobba smartare så inte varje byte kostar så oerhört med energi. I spelet fem mot fem måste vi ta vara på chanserna på ett bättre sätt. Viktigt framåt blir att vi spelar med en enkelhet nerifrån egen zon och uppåt.

I veckan som kommer spelar HV71 mot Malmö på tisdagen och Brynäs på torsdagen. Två matcher mot två lag som ligger bakom HV71 i tabellen och därför är matcherna extra viktiga. Malmö vann senast mot Frölunda och är fyra poäng bakom HV71.

– Det kommer att bli en tuff match, det är vi förberedda på. Malmö är ett lag som är duktiga på att skydda sitt eget mål och har en bra målvakt. Det brukar också bli ganska fysiska matcher, så det gäller att vi tar kampen mot Malmö.

I senaste matchen mot Örebro saknades hela 10 spelare i HV71 och den senaste som fick kasta in handduken var Anton Wedin som blir borta ett antal veckor med en överkroppsskada. Glädjande nog får HV71 tillbaka två spelare mot Malmö.

– Både Alexander Bergström och Linus Sandin är tillbaka i spel. De är båda spelare med mycket skicklighet och en offensiv kraft och är naturligtvis viktiga för oss. Hur vi formerar laget bestämmer vi till värmningen imorgon, hälsar William Rahm.

Kommunikationschef Johan Freijd
Huvudsponsor
Premiumpartners