HV71 vände och vann i träningsmatchen mot Malmö Redhawks
Publicerad: 2016-09-01

HV71 spelade på torsdagskvällen träningsmatch i Kinnarps Arena mot SHL-konkurrenten Malmö Redhawks. Bortalaget såg länge ut att gå segrande ur striden men efter en stark tredje period kunde HV71 vände och vinna med 5-3.

HV71 började matchen bäst och radade upp flera chanser framför Oscar Alsenfelt i Malmö-målet. Skåningarna var dock först med att spräcka målnollan i matchen. Andreas Thuresson pricksköt in 0-1 bakom Linus Söderström efter 8:37.

HV71 replikerade några minuter senare i spel fem mot fyra då Martin Thörnberg svepte in en backhand från nära håll bakom Alsenfelt.

HV71 var det spelförande laget i den första perioden, man vann bl.a. skotten med 17-4, men på resultattavlan stod det fortsatt 1-1 efter 20 spelade minuter.

Malmö piggare i andra perioden
Malmö återtog ledningen i början av den andra perioden, målskytt Christoffer Forsberg. Andreas Thuresson var minuten senare nära sitt andra mål i matchen men straffslaget träffade Söderströms högra stolpe.

Malmö spelade upp sig och utökade också sin ledning till 1-3. Kim Rosdahl tog till vara på en retur från Söderström och stötte in pucken efter knappt 13 minuter.

Stark vändning gav HV-seger
HV71 gick på offensiven direkt i den tredje perioden och fick också in en reduceringspuck genom Filip Sandberg, matchuret stod då på 8:32. HV71 fortsatte forcera och kvitteringen kom också till slut. Anton Bengtsson styrde in Ted Brithéns skott från blålinjen och matchen var tillbaka på vid likaställning.

Bara minuten senare fullbordade Mattias Tedenby vändningen då han gav HV71 ledningen med 4-3. 13 sekunder senare fastställde Christoffer Törngren slutresultatet till 5-3.