HV71 tog andra raka segern
Publicerad: 2017-12-21
MATCH
HV71 kunde ta sin andra raka seger efter 4-2 borta mot Mora. Kevin Stenlund, Lawrence Pilut, Robin Figren och Anton Bengtsson gjorde HV71:s mål.

HV71 fick inleda den första perioden med två raka boxplay. Det redde man ut bra och när laget väl spelade fem mot fem var man det bättre laget. Dock slutade den första perioden mållös.

I inledningen av den andra perioden fick HV71 chansen i powerplay och den tog Kevin Stenlund till vara på och gav HV71 ledningen. Tre minuter senare kvitterade Mora, också det i powerplay. Det skulle bli ett tredje mål i numerärt överläge i den andra perioden. I slutet spelade HV71 fem mot tre och Lawrence Pilut fick en halvträff som gick in och såg till att HV71 kunde gå till pausvila med 2-1.

I tredje perioden fick HV71 tidigt spela med en man mindre sedan Stefan Elliott fått 2+2 minuter för hög klubba. Men boxplayet fungerade bra och HV71 höll undan. Robin Figren kunde sedan sätta 3-1 i tom kasse och Anton Bengtsson 4-1 sekunderna senare. Mora reducerade till 2-4 men kom aldrig närmare och HV71 tog sin andra raka seger.