Förlust i årets sista match
Publicerad: 2019-12-30
Det blev förlust i årets sista match, mot Frölunda i Kinnarps Arena. Trots otaliga chanser hölls siffrorna nere tack vare formstarka målvakter i respektive lag. Slutresultatet skrevs slutligen till 1–2, där Juuso Ikonen stod för målskyttet i HV71.

Matchinledningen präglades av kampmoment i mittzon, där lagen febrilt försökte vinna puckinnehavet och komma till målchanser. Halvvägs in i perioden växlade HV71 upp och skapade flera möjligheter av hög kaliber. Närmast var Anthony Camara med sin stolpträff, efter att ha frispelats av Eric Martinsson. Hemmalaget gjorde det mesta rätt, och hade det inte varit för formstarke Frölunda-målvakten Niklas Rubin, hade siffrorna kunnat se annorlunda ut.

HV71 ådrog sig två utvisningar under de öppnande minuterna i mittperioden, vilket gav Frölunda dubbla möjligheter att öppna målkontot. HV:s boxplayenhet redde ut stormen på ett stabilt sätt och hindrade gästerna från att komma till farliga avslut. Därefter blev det hawaiihockey, där Frölunda var det laget som var numret större över lag och närmast ett ledningsmål. Perioden förblev oavsett mållös.

Efter två inledande perioder av chansfattig karaktär, dröjde det mindre än en minut innan det första målet kom. Detta genom en styrning från gästernas Joel Mustonen, vilken ställde Jonas Gunnarsson i HV-kassen. Målen skulle fortsätta komma, och bara en dryg minut senare kvitterade Juuso Ikonen för HV71. Offensiven fortsatte att flöda från båda lagen och tack vare två starka målvaktsinsatser dröjde det till slutminuterna innan avgörandet kom. Den före detta HV-spelaren Rhett Rakhshani lämnades ensam i defensiv zon och kunde raka in pucken bakom HV-kassen. I slutsekunderna var HV71 studsar ifrån att kvittera, men Frölunda stod pall, mycket tack vare en storspelande Niklas Rubin.

HV71 1-2 Frölunda HC (0-0, 0–0, 1–2)